Plastové jímky a jejich definice

Plastová jímka je v podstatě uzavřená plastová nádrž, která nesmí mít žádný odtok a ani žádný přeliv a aby jí bylo možno vypouštět slouží tzv. komínek, který je vždy opatřen plastovým poklopem.

Plastová jímka je velmi důležitou součástí každé budovy. Plastové jímky slouží k zachycování odpadních vod z různých objektů jako jsou například rodinné domy, chaty, různé provozovny atd.

Jaké máme druhy plastových jímek

Plastové jímky jsou zhotoveny hned v několika variantách a tak máme na výběr z jímek hranatých, válcových, přečerpávacích a máme také plastové jímky, které jsou zcela atypické.

Každá plastová jímka musí být pravidelně kontrolována a udržována bez ohledu na to o jaký druh jímky se jedná. Kontroly jsou hlavně potřeba z důvodu kontroly výšky hladiny kalů. Je také nutno dbát na to aby byla jímka v případě naplnění vždy řádně vyvezená.

Jak jsou výhody plastových jímek

Pokud si vyberete plastovou jímku z plastu, pak zcela určitě můžete počítat s mnoha výhodami. Jedna z velmi příjemných výhod je její nízká hmotnost což umožňuje snadnou přepravu a manipulaci s plastovou jímkou. Další výhoda je, že celá jímka je vyráběná jako celistvý kus a to také znamená, že manipulace s plastovou jímkou je snazší. Plastovou jímku lze také vydobyt přesně podle zadaných parametrů to znamená, že není problém vyrobit plastovou jímku zcela na míru. Díky skvělým vlastnostem, který plast má můžeme počítat s tím, že bude mít plastová jímka také velice dlouho životnost a bude nám sloužit spolehlivě po mnoho let. Dlouhá životnost je velmi důležitá a ta je zajištěná především tím, že plastové jímky jsou velice chemicky odolné. Pokud si plánujete pořídit plastovou jímku, zcela určitě neprohloupíte.

Ve firmě CDP plast Vám naší zkušený prodejci rádi poradí a nabídnou vám kvalitní plastové jímky, které lze zhotovit na míru dle vašich požadavků.