Jak se správně nosí parfém?

Jak nanášet správně parfémy na tělo?  Při aplikaci parfému na pokožku je nepsaným pravidlem vybírat dobře prokrvená místa – například oblasti za ušima, na krku, mezi prsy, na loketních a kolenních důlcích a ale také i na zápěstí. Toto pravidlo však nelze brát jako dogma. Vhodnou aplikaci je ideální vyzkoušet a otestovat a používat tu nejvhodnější, tedy tu, která nám nejvíce vyhovuje. U silnějších (především orientálních) vůní stačí několik kapek na zápěstí, naopak svěží a lehčí vůně vyžadují důkladnější aplikaci. Záleží také na individuálních preferencích – množství, které vyhovuje jednomu člověku, může jiného obtěžovat.

 

Mnohé parfémy voní jinak na samotné kůži a jinak na oblečení. Zpravidla čím svěžejší vůně, tím lépe vynikne na oblečení a naopak. Jak se bude vůně chovat na oblečení, napoví zkouška na testovacím papírku. Opět je ale doporučeno vyzkoušet parfém přímo i na oblečení.

Při ‚nošení‘ parfému by se mělo dbát také na to, aby nikdo z okolí nebyl vůní obtěžován. Zlaté pravidlo říká, že méně je více. V horkých dnech je lepší preferovat nekonfliktní a spíše svěží parfémy.