Manželské soužití a společná matrace

Manželské soužití a společná matrace

Možná právě Vy patříte k těm lidem, co žijí v páru. – Ať už spolu žijete dva měsíce či padesát let, jak to tak bývá, většině párů se nevyhýbají menší či větší neshody a nedorozumění. A velmi často se jedná pouze o nedostatečnou schopnost vcítit se do problémů toho druhého. Není vůbec ničím neobvyklým, když po ránu jedete v tramvaji a uslyšíte podobný rozhovor:

„Holka, mně je poslední dobou pořád zle. Ten můj je pořád jako čiperka, ale já bývám po ránu celá rozlámaná. No jako bych spala tak tři hodiny – a přitom jsem šla spát už v osm. Budím se několikrát za noc, převaluji se a nedaří se mi najít ani jedinou polohu, ve které by se dalo spát na tom, co si on tak pochvaluje a říká tomu „úžasná matrace“. Vždyť víš, ta nová, co ji máme už druhý měsíc. Co jen budu dělat? Šéf má sice pochopení, ale často mám fakt hodně práce, abych zamaskovala ty kruhy pod očima a vydržela nepadnout hlavou na stůl. A ta moje záda – ještě že mě sestřička z rehabilitace naučila rozcvičku pro pracovní den…“

Dvě matrace 90×200 cm aneb jak zajistit kvalitní spánek pro oba

Při nákupu nové matrace pro manželskou postel se spousta párů dopouští přímo školácké chyby, která nejednou vede k dlouhodobým neshodám. Koupí se jeden lamelový rošt a jedna matrace 180×200 cm. Přestože pár matraci většinou vyzkouší a zdá se jim „prostě perfektní“, po jedné nebo několika nocích nastává problém. Jednomu z páru matrace vůbec nevadí anebo si ji dokonce pochvaluje, ale ten druhý je celý rozlámaný a ne a ne si na ni zvyknout. A jak čas běží, ten méně šťastný postupně ztrácí výkonnost, sebevědomí, sílu. – Jinými slovy, stává se z něj unavený a nemocný člověk. Hádky jsou pak často na denním pořádku. A řešení je přitom tak jednoduché:

Co takhle koupit si do vaší manželské postele dva lamelové rošty a dvě matrace 90×200 cm, každý sobě na míru?

Kvalitní a zároveň levné matrace

Stála vás vaše nová matrace 180×200 cm majlant a myslíte si, že nemáte dostatečnou finanční rezervu, abyste ji po dvou měsících mohli vyměnit? Nezoufejte. V dnešní době už není žádný problém koupit kvalitní a současně také levné matrace. A obrátit se s jejich nákupem na odborníky je víc než dobrým rozhodnutím. Popište jim, jaká byla vaše matrace (a jednu 90×200 cm kupte se stejnými vlastnostmi). Ten nespokojený z páru by pak měl popsat, jakými problémy kvůli této matraci trpěl. Odborník mu tak snáze navrhne správné řešení.

A co se společnou matrací? – Prostě ji prodejte přes bazar či bezplatnou inzerci. Menší finanční ztráta se dá oželet, když to vašemu vztahu navrátí lásku a harmonii – nemyslíte?