S Energii2 můžou domácnosti ušetřit jen na plynu až 12 000 Kč

Společnost Energie2, a. s., Praha, která je alternativním dodavatelem zemního plynu a elektřiny – se snaží nejen o to, aby její ceny patřili k nejnižším na českém trhu, ale zároveň aby byli stabilní co nejdelší dobu. Proto ceny neměnila ani k 1.dubnu 2012, zatímco některé jiné dodavatelské společnosti tak učinili. Filosofie stability se osvědčila a Energii2 pravidelně meziměsíčně roste počet klientů i celkový odběr plynu a elektřiny. Informoval o tom ředitel Energie2, a. s., Praha Dávid Vlnka.

 

,,Ze zveřejněných ceníků je zřejmé, že opravdu patříme ke třem nejlevnějším dodavatelům zemního plynu na českém trhu. Když použijeme k výpočtu údaje ze stránky http://www.cenyenergie.cz, zjistíme, že domácnost v rodinném domku, která zemní plyn využívá k vaření, ohřevu vody a k vytápění a má průměrnou roční spotřebu 30 MWh, u nás zaplatí 37 412 Kč ročně. Plyn ji tak u Energie2 vyjde levněji o 25%, než u nejdražší konkurenční společnosti. V případě domácnosti v bytě, jež na zemním plynu vaří a ohřívá s ním vodu a má roční odběr 6 MWh, je naše cena 8 914 Kč a rozdíl činí více než 27%. Již roční úspora 3314 Kč ve druhém případě stojí za změnu dodavatele, o úspoře 12 410 Kč v případě prvním ani nemluvě“, spočítal D.Vlnka.

 

Zdůraznil však, že skutečné ceny se v jednotlivých regionech od modelového výpočtu mírně liší. Energie2 však ceny pro odběratele míní udržovat dlouhodobě mezi nejnižšími na trhu tak, aby domácnosti mohli reálně ušetřit každoročně tisíce korun. Změna dodavatele je přitom pro občany jednoduchá a firma zadarmo zabezpečí všechny potřebné úkony. Stačí podpis plné moci. Smlouvu je přitom možné uzavřít přes internet a v tomto případě firma ještě navíc poskytuje zákazníkům další benefit na úrovni 2 % ze standardní ceníkové ceny a to po celou dobu trvání smlouvy.

 

,,Další možností je návštěva naší centrály v Praze, či osobní návštěva energetického poradce, nebo využití telefonického prodeje, který připravujeme. Letos otevřeme i pobočku v Brně. Zákazníkům poskytujeme profesionální zákaznickou péči a energetické poradenství. Plynoměr nebo elektroměr však nadále spravuje tradiční provozovatel distribuční soustavy, který odstraňuje i případné poruchy. Pro zákazníky firma nabízí i sdruženou fakturaci – spojení více odběrných míst do jednoho daňového dokladu a optimalizaci zálohových plateb na základě reálné spotřeby. Nekalé tažení dominantních prodejců proti alternativním dodavatelům mělo jen částečný a dočasný úspěch. Zákazníky přesvědčila výhodná cena a zjistili, že existují i spolehliví alternativní dodavatelé a již se nebojí změn“, zdůraznil D.Vlnka.

 

Energie2 úspěšně působí na českém i slovenském trhu. Mezi jejími zákazníky jsou velkoodběratelé i maloodběratelé obou komodit. Firmě se vyplácí strategie diverzifikace. Obchoduje s různými druhy energií (plyn, elektřina), zabývá se velkoprodejem i maloprodejem, působí jak v ČR, tak i na Slovensku. Přináší jí to lepší odolnost vůči cenovým výkyvům i kursovým změnám.

Kontaktní informace pro ČR:

Energie2, a. s.

Praha, Křenova 438/7
162 00 Praha 6, Veleslavín
tel: 844 000 010
email:
info@energie2.cz
www.energie2.cz