Procvičte si mozek

Procvičte si mozek

V dnešní době je pro nás paměť velice důležitá. Potřebujeme si pamatovat piny, kódy, hesla, telefonní čísla a podobně. A pokud patříte mezi lidi, kteří mají s těmito věcmi problémy, nebojte se, nejste jediní.

Velice důležité je každodenní trénování paměti. Každý trénuje paměť každý den, aniž by si to uvědomoval. Pamět je naší součástí a využíváme ji vždy a všude. V práci, samozřejmě ve škole, nebo při každodenní komunikaci s jinými lidmi. Někdy se nám však přihodí, že si určité věci nedokážeme vybavit.

K trénování paměti nám mohou dopomoci jednoduché i těžší logické úlohy, křížovky, osmisměrky, sudoku, nebo také karetní hry. Ty náš mozek udržují v tempu a tím ho procvičují. Pokud máte závažnější potíže s pamětí, naskytuje se vám jistá příležitost, která stojí za vyzkoušení. Je to instituce, která se jmenuje škola paměti. Podrobnosti a kontakty se můžete dočíst na internetových stránkách. Tato škola je určena pro lidi veškerých věkových kategorií a má již spoustu spokojených zákazníků „studentů“. Taky se můžete přihlásit a zaregistrovat. Je to zcela jednoduché.

Lektor Školy paměti Jakub Pok je absolventem Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd a Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy. Kromě mezinárodních a humanitních studií úspěšně zakončil studia práv. Technikami na zlepšování paměti se zabývá již téměř deset let.

Škola paměti se zabývá i metodami pro studium cizích jazyků a to vám v mnohém pomůže. Zlepšení uvidíte hned. Přístup lektora je individuální, podle toho, jaký „problém“ vaše paměť má. Ale nenazývejme to problémem. Jak již bylo řečeno, v dnešní době je mnohem více informací, které se na nás valí ze všech stran. A naši paměť každý potřebuje.

Je velmi důležité, aby trénovali paměť i malé děti. Již od útlého věku mohou využívat všelijaké hračky a předměty, který mozek cvičí a trénují. To se pak odráží na jejich celkové mentalitě a schopnostech. Proto nezanedbávejte děti, a dávejte jim do ruky třeba kostičky na stavění, různé tvary hraček apod. Trénuje to i jejich koordinaci a orientaci v prostoru.

Přihlaste se do programu a jistě poznáte rozdíly, na které již dlouhou dobu čekáte.