Satelitní komplety 2

Satelitní komplety

V dnešní době digitálního vysílání máte několik možností jak přijímat signál – nejčastější a nejdostupnější forma je DVB-T nebo DVB-S – pozemní nebo satelitní (SAT TV).
Ideální z hlediska ceny je zakoupení satelitního kompletu.

Satelitní komplety se dnes stávají stále oblíbenější mezi uživateli kvalitního televizního vysílání, ale čím dál větší zájem je i mezi běžnými diváky televize. Jak už název satelitní kompletynapovídá, je to celek, který se skládat z několika komponentů. Tvoří jej satelitní přijímače dále pak z paraboly, LNB konvertorudekódovací karty a případně dalšího příslušenství. Při pořízení satelitního kompletu máte jistotu, že všechny komponenty, včetně spojovacího materiálu jsou kompatibilní. Navíc tím vyřešíte digitalizaci.

Nabídka televizních programů je opravdu velmi pestrá, můžete si ji libovolně rozšiřovat a zcela určitě uspokojí nároky všech členů rodiny. Po zakoupení karty již pak neplatíte poplatky. Musíte se rozhodnou, zda chcete přijímat pouze nekódované programy, nebo české a slovenské programy (bez paušálu volte přístupovou kartu Skylink nebo CS link), případně že chcete sledovat jak české tak slovenské programy vedle kódovaných programů.

Nabídka satelitních kompletů je rozdělena většinou podle počtu TV, které je satelitní komplet schopen obsloužit. Není pravda, že satelitní komplety umožňují jen příjem z jedné družice. V současné době již existují satelitní komplety, které vám umožní příjem signálu i z více družic.

Co se týká výběru satelitního kompletu, není to tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. V zásadě byste si měli ujasnit několik věcí: jednak na kolika televizorech v domě budete chtít sledovat televizní vysílání, pro kolik televizorů bude satelitní komplet určen, z kolika družic chcete přijímat vysílání (odvisí od toho průměr paraboly 60/80 cm), zda by satelitní komplet měl obsahovat HDTV satelitní přijímač, tzn. HDTV satelitní komplety a pokud je satelitní komplet určen pro více televizorů mají být všechny přijímače HDTV.  HDTV satelitní komplety vám umožňují sledovat program v nejvyšší možné kvalitě obrazu. Podmínkou pro pořízení tohoto satelitu je vlastnictví LCD nebo plasmového televizoru, která tento formát vysílání podporuje (Full HD nebo HD ready).

Otázka počtu TV je docela zásadní, protože u satelitního vysílání je bezpodmínečně nutné, aby u každé televize byl satelitní přijímač s dekódovací kartou, od každého TV přijímače musí vést samostatně koaxiální kabel k parabole, která musí být osazená LNB konvertorem s takovým počtem výstupů kolik bude připojeno přijímačů.