Svítíme LED žárovkami

Svítíme LED žárovkami

V současné době se hodně pozornosti věnuje ekologii a šetrnosti čehokoli k životnímu prostředí. Osvětlení samozřejmě není výjimkou. Z hlediska účinnosti jsou obyčejné žárovky naprosto nevhodné, protože většina výkonu je vyzářena formou tepla. Protože jsou tyto žárovky zastaralé a především neekologické, upouští se od jejich výroby a přechází se na zářivky a úsporné žárovky.Úsporné žárovky však mnohdy mají příliš nízkou svítivost. Proto se stále vyvíjejí nové metody, které by nahradily tento druh osvětlení.

Nyní se zdá, že byla taková svítidla nalezena. Jedná se o velmi výkonné a silné LED osvětlení. Skládá se z několika vysoce svítivých diod, které jsou uspořádány do různého tvaru. Výhodou je, že LED diody mají velmi nízkou spotřebu energie, poskytují silné světlo a mají velmi dlouhou životnost, která nezávisí na tom, zda dioda svítí dlouhou dobu nebo je často rozsvěcena a zhasínána.

Na rozdíl od běžné žárovky neobsahují LED svítidla žádnou rtuť, snížením napájecího proudu můžete také dosáhnout efektu stmívání, který není doprovázen změnou barvy světla. LED diodyjsou navíc mnohem bezpečnější, protože při otřesech či vibracích nepraskají. Technologie LED osvětlení se tak začíná rozšiřovat a používá se v kancelářích i běžných domácnostech. Chcete si i vy pořídit úsporná svítidla a osvětlení?