Aloe Vera Gel 2

Aloe Vera Gel se získává jak už je hodně známo z dužiny listu rostliny Aloe Vera. Aloe Vera Gel díky této proceduře neobsahuje látky, které jsou ve slupce listu. Tyto látky totiž působí projímavě, a pokud právě toto není náš záměr, měli bychom si na to dát pozor, aby tomu nebylo naopak. Tyto látky s projímavým účinkem jsou např. aloin. Odborníci díky tomuto faktu varují před předávkováním Aloe Vera Gelu.

Aloe Vera Gelu je obsaženo devět z deseti esenciálních aminokyselin. Tyto aminokyseliny si lidský organismus nedokáže sám vytvářet a proto díky tomu je také Aloe Vera Gel tak populární.

Jaké jsou tyto aminokyseliny?

  • Betacaroten
  • Vitamín C a vitamíny skupiny B včetně malého množství vitamínu B12
  • Sacharidy
  • Enzymy
  • Organické kyseliny a minerály (zejména draslík, vápník a hořčík)

Aloe vera gel stupňuje vstřebatelnost všech současně přijímaných potravinových doplňků. Výživné látky jsou lépe absorbovány, protože aloe zlepšuje stav i funkce buněčných membrán.

Aloe vera gel přispívá k detoxikaci organismu a chrání hlavní detoxikační orgán – játra před poškozením.

Jeho detoxikační vliv lze s úspěchem využít při zotavování z kocoviny.

Pití aloe vera gelu je prospěšné při překyselení žaludku a pálení žáhy. Aloe reguluje činnost žaludečních buněk produkujících kyselinu chlorovodíkovou a zvyšuje činnost buněk vytvářejících ochranný sliz, který brání poškození sliznice.

Složky aloe vera gelu obnovují rovnováhu mezi kyselinami a zásadami v organismu (tzv. acidobazickou rovnováhu).

Pravidelné pití gelu z aloe výrazně zabraňuje tvorbě ledvinových kamenů. Lidé, kteří však již mají rozsáhlé ledvinné kameny, musí začínat s pitím velmi opatrně, protože ledvinové kameny by mohly začít příliš rychle opouštět ledviny, což by vyvolalo koliku.

Gel z aloe se stará o správné zvlhčování stolice, má schopnost regenerovat zdravou střevní mikroflóru a potlačovat nežádoucí mikroorganismy. Pití tohoto gelu je i prevencí tzv. letních průjmů.

Složení dužiny listu aloe funguje komplexně ve snaze udržovat přirozenou rovnováhu celého organismu.

Regulační schopnosti na úrovni buněk činí z aloe gelu účinného pomocníka v boji proti poruchám látkové přeměny (cukrovka, dna, porucha metabolismu tuků, obezita).

Pít aloe vera gel je velmi vhodné, pokud trpíte stavy hypoglykémie (snížení hladiny cukru v těle, projevující se únavou, bolestí hlavy, chvěním víček, poruchou koncentrace, studeným potem, nutností jíst, třesem rukou, hyperaktivitou u dětí?).

Složky dužiny aloe povzbuzují aktivitu makrofágů, kteří ničí organismus ohrožující vetřelce. Aloe funguje jako imunstimulátor.

Aloe vera gel zmírňuje uvolňování histaminu ze žírných buněk. Antihistaminický účinek aloe se může uplatnit při první pomoci u popálenin, opaření či při alergických reakcích.

Povzbuzující účinek aloe na odolnost organismu má význam v prevenci nádorových onemocnění i jako doplněk léčby.

Aloe vera gel ochraňuje kůži před ionizačním zářením, což zmírňuje negativní následky ozařování na kůži při léčbě nádorů.

Aloe vera gel je spojencem v boji o krásnou kůži a zdravé vlasy.

Aloe vera gel lze účinně kombinovat s dalšími bylinnými prostředky proti celulitidě.