Karlovarský festival a slavné celebrity

Karlovarský festival a slavné celebrity

Každoročně začátkem prázdnin ovládne kulturní rubriky českého tisku jediné téma – Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Tento svátek kinematografie se stal neodmyslitelnou součástí kulturního kalendáře každého, kdo na české kulturní scéně něco znamená. Není proto divu, že jej navštívilo mnoho hvězd.

Milují jej české celebrity, obchodníci i poskytovatelé ubytovacích služeb. Ubytování Karlovy Varyse při filmovém festivalu zařadí po bok takových metropolí jako je Berlín, Cannes nebo Tokio.

Leonardo DiCaprio

·         Tehdy mladičký Leonardo DiCaprio okouzlil západočeské lázně v roce 1994. Ačkoli mu v té době bylo necelých dvacet a měl za sebou pouhé tři filmy, Karlovy Vary si budoucího držitelé Zlatého globu i Zlaté maliny zamilovaly. A ještě více si DiCapria zamilovaly o tři roky později coby nezapomenutelného Jacka Dawsona v legendárním Titanic.

Whoopi Goldberg

·         Šarmantní černošská herečka se na karlovarském červeném koberci objevila v roce 1996. Tento rok byl na celebrity obecně bohatý. Dorazil i proslulý Alan Alda nebo Pierre Richard.

Salma Hayek

·         Proslulá mexická sexbomba se po kolondě prošla v roce 1997. Spolu s famózní představitelkou Frídy, za niž byla coby první Mexičanka nominována na Oscara, se do vlasti vrátil i Miloš Forman.

Michael Douglas

·         Válka Roseových, základní instinkt nebo Volný pád, to jsou nejvýznamnější snímky, v nichž jsme viděli Michaela Douglese. Ten do Varů přijel v roce 1998. V témže roce festival okouzlila i Ornella Muti.

Renée Zellweger

·         Sympatická blondýna proslula v roli obézní novinářky Bridget Jonesové. Do Varů dorazila v roce 2007. Bohužel se cestou do Čech kdesi zatoulala zavazadla a proslulá krasavice tak na červeném koberci paparazziům pózovala v džínech.