Konference Počítač ve škole 2011

Konference Počítač ve škole 2011

Firma VMS VISION, s.r.o.  se letos opět zúčastnila konference Počítač ve škole, kterou každoročně pořádá Gymnázium Vincence Makovského v Novém Městě na Moravě. Konference je zaměřena na využití ICT ve výuce na základních a středních školách a koná se pod záštitou ministra školství, pana Mgr. Josefa Dobeše, a radní kraje Vysočina, RNDr. Marie Kružíkové. Účastníci konference z řad učitelů mají možnost vyzkoušet novinky z oblasti výukového softwaru a počítačové techniky pro školy. Převážná část konference je věnována přednáškám a workshopům, které vedou jak učitelé, tak zástupci vystavujících firem.

Jako zlatý sponzor této konference jsme první den vystoupili přednáškou s názvem „České interaktivní tabule i pro další generace“, na kterou navazoval workshop v druhý den konference v našem stánku. Návštěvníci našeho stánku si mohli prohlédnout tři různé interaktivní systémy v kombinaci s naší tabulí a další naše výrobky. Současně mohli vyhrát bezdrátový tablet za vyplnění anketního lístku. Výhercem se stal zástupce Gymnázia Benešov, p. Jan Kolouch. Druhý večer konference se již tradičně konal společenský večer v hotelu SKI, jehož součástí bylo i losování o ceny v tombole, které věnovaly vystavující firmy. My jsme do tomboly věnovali dvě keramické tabule o rozměru 200×100 cm a příslušenství k těmto tabulím.

Letošní ročník konference jsme jako firma využili hlavně k podpoře naší chráněné obchodní značkyekoTAB® , což se nám, myslím, podařilo. Ostatní vystavující firmy předváděly různá interaktivní řešení, doplňkové produkty k interaktivním tabulím jako např. vizualizéry, dotykové obrazovky, interaktivní učebnice aj. Vesměs ale letošní ročník konference nepřinesl žádné převratné novinky z oblasti ICT. Doufejme, že příští rok tomu bude jinak.