Lovecké a univerzální nože

S letní sezónou se mnozí z Vás vydávají na výlety do přírody. Ať už jen tak se projít, na houby, nebo na vícedenní puťák. Při jakémkoli pobytu v přírodě by Vám určitě neměl chybět ve výbavě kvalitní nůž. Můžete se dostat do situace, kdy se bez nože neobejdete.

Pro každého se samozřejmě hodí jiný nůž. Myslivec bude potřebovat nůž, s kterým bude moci například pracovat s divokou zvěří, houbaři bude postačovat kapesní nůž s kterým bude moci pohodlně očišťovat své nálezy, pro turistu přijde vhod univerzální nůž s různými funkcemi jako je pilka, nůžky, otvírák apod.

Takto můžeme nože rozdělit do skupin podle použití:

Lovecké nože

Lovecké nože, využijí především ti, kteří potřebují mít kvalitní nástroj na práci nejen s divokou zvěří. Pro správný výběr loveckého nože si musíte položit mnoho otázek: budete chtít lovecký nůž zavírací nebo pevný, k čemu budete nůž využívat, jak často ho budete využívat. Čepel pro lovecké nože by měla být z co nejkvalitnější oceli, aby byla vysoce odolná proti opotřebení. Rukojeti se vyrábí v současné době z plastu nebo gumy. Dobře se drží a jsou odolné. Můžete si ale pořídit lovecký nůž i s rukojetí ze dřeva nebo z kosti.

Kapesní nože

Kapesní nože jsou oblíbené svými malými rozměry . Bez problémů se vejde tašky, batohu nebo kapsy. Kapesní nože dobře poslouží v přírodě na houbách, na rybách, při táboření. Kapesní nůž bývá většinou zavírací s bezpečnostní pojistkou.

Multifunkční nože

Multifunkční zavírací nože jsou oblíbené svými malými rozměry a svojí vybaveností. Zavírací nože dobře poslouží na cestách i při každodenním použití doma či v práci. Oblíbené jsou kapesní nože Victorinox. Tato švýcarská značka se vyznačuje kvalitou a stálými novinkami na trhu zavíracích nožů.

 Pokud si chcete pořídit nůž do přírody, navštivte webové stránky www.highlife.cz, kde si vyberete z velkého množství různých typů nožů.