Oblečení nejen pro těhotenství

Těhotenství pro vás může znamenat hotový převrat. Vaše tělo se mění, pohledy okolí také a i vy zažíváte úplně nové pocity. To vše však není důvodem nato, abyste se vzdali své ženskosti na celých devět měsíců. Jak tedy upravit a doplnit šatník pro toto výjimečné období?

Nemusíte se vzdát svého stylu. Těhotenská móda v současnosti už rozhodně není synonymem vytahaných tepláků, nadrozměrných triček a neforemných šatů, právě naopak. Stále více výrobců se zajímá o cílovou skupinu těhotných žen, navrhují těhotenské oblečení, které často zvýrazňuje vaše nové křivky. Nechte se tedy inspirovat!

Kdy je čas na těhotenské oblečení?
Vaše tělo vám dá samo najevo, kdy je čas přesedlat na těhotenské oblečení. Když už začnete cítit, že vás kalhoty nepříjemně tlačí v pase az triček vám začíná vykukovat bříško, je to jasný signál, že třeba šatník obohatit několika kousky z těhotenské módy.

Co vlastně třeba?
Asi nejdůležitějším kouskem oblečení, které bude nutné změnit, jsou kalhoty. Jelikož bříško roste, je třeba se mu přizpůsobit. Běžné kalhoty by vás mohly tlačit a to neprospívá těhotenskému bříšku, nemluvě o vašem nepohodlí. Proto si zajděte na nákup alespoň dvou či tří těhotenských kalhot. Je na vás, zda dáte přednost modelům s elastickým pásem, který se přizpůsobí rostoucímu bříšku nebo zvolíte kalhoty na šle, či jiný typ kalhot. Důležité je, abyste se cítili příjemně. Vhodné je mít v šatníku alespoň jednu sukni nebo šatovou sukni, kterou využijete při návštěvách poradny pro těhotné.

Většina těhotných žen klade důraz na pohodlnost oblečení, zároveň však chtějí vypadat „in“ a přitažlivě. Základním pravidlem těhotenské módy je elastický materiál, delší střih a řasení, které se přizpůsobuje rostoucímu bříšku, netlačí a neomezuje těhotnou ženu při pohybu nebo dýchání. V současnosti si budoucí maminky mohou vybrat z nabídky modelů těhotenského oblečení, ve kterém se budou cítit pohodlně a zároveň budou vypadat moderně a sexy.