Podle odborníků vnímá dítě cizí jazyk od narození

Podle odborníků vnímá dítě cizí jazyk od narození

Myslíte si také, že čím dříve začne dítě s výukou cizího jazyka, tím je to pro něj lepší? No samozřejmě že ano! Je velice důležité, aby se děti začaly učit cizí jazyky již v útlém věku, ale je také třeba si uvědomit, že každé dítě je jiné a proto začátek lekcí cizího jazyka již v batolecím věku není vhodný pro všechny. Každý rodič musí zvážit, zda jeho dítě zvládá svůj přirozený vývoj a následně rozhodnout o jeho dalším vzdělávání. Rozhodně není dobré snažit se svého potomka k jazykové výuce za každou cenu nutit.

Když angličtina pro děti a batolata, tak jedině hravou formou

Existuje spousta výukových metod, ale všechny se shodují v jednom: děti si v takto raném věku musí k jazyku vytvořit kladný vztah, jako by to byl jejich jazyk vlastní a musí si zvyknout na jeho zcela jinou melodii.

Ať už se ale jedná o jakoukoliv metodu, je velice důležité aby děti braly cizí jazyk jako zábavu, ony nepochopí vysvětlování proč je jaký čas či tvar důležitý, proč použít tohle a proč ne toto, ony poznávají cizí jazyk formou hry a musí je to v prvé řadě bavit. Reakce nejmenších dětí na cizí jazyk bývá velice spontánní a navázat vztah s tímto jazykem je pro ně mnohem jednodušší, než to bývá u dětí starších. Brzké začátky mají samozřejmě i vliv na lepší přízvuk i intonaci dítěte.

Skvělou cestou k nevšedním zážitkům s angličtinou jsou lekce plné her, písniček, pohádek a říkadel v malé skupince dětí vedené kvalifikovaným lektorem. Díky malému počtu dětí na jednoho lektora (6-8 dětí na 1 lektora) je výuka velmi efektivní a dítě bez znalosti angličtiny se již v krátké době v anglickém jazyce dobře orientuje.