Učebnice angličtiny

Učebnice angličtiny

Najít vhodnou učebnici angličtiny není úplně snadné.

Při pohledu do příslušných regálů knihkupectví nebo internetových obchodů se můžete lehce ztratit v obrovské nabídce titulů. Jednotlivá nakladatelství vydávají své ucelené řady učebnic. Mezi nejznámější učebnice angličtiny patří např. Oxford University Press, Macmillan, Cambridge University Press, Angličtina nejen pro samouky, Angličtina pro jazykové školy a spousta dalších. Kurzy jsou zpravidla určeny ke komplexní jazykové přípravě a postupují podle pokročilosti od elementary, pre-intermediate, intermediate, upper-intermediate až po advanced.

 

Učebnice angličitny dle náročnosti a oboru.

Jednotlivých řad učebnic angličtiny je velké množství a první orientací by měla být nejen pokročilost, ale i věk studenta. Jinak jsou strukturované učebnice angličtiny pro mateřské školy a předškolní děti, kde se spíše děti učí hrou a jinak pro základní a střední školy. Zvlášť vychází učebnice pro dospělé a samouky. Vychází i speciální učebnice angličtiny určené např. k přípravě na mezinárodní zkoušky (nejčastěji KET, PET, FCE, CAE) nebo maturitu. V nabídkách najdete i velké množství učebnic zaměřených oborově např. na obchodní nebo právní angličtinu, angličtinu pro zdravotní sestry a další.

 

Sledujte aktuálnost učebnice angličtiny, využívejte CD, DVD i pracovní sešity.

Většinou vhodnou učebnici angličtiny doporučí studentovi učitel, pokud ale budete hledat sami, doporučujeme si učebnici prohlédnout, případně zjistit co nejvíce informací o dané řadě. Zvažte také, zda vám bude stačit jen učebnice, nebo využijete např. i pracovní sešit, audio nahrávky nebo videa na DVD, které jsou často samostatně k dokoupení. Pozornost věnujte tomu, zda je součástí učebnice či pracovního sešitu klíč s řešením. Pozor si také dejte na aktuálnost učebnice angličtiny, často vychází daná řada nově a ke staré už byste nesehnali doplňkové materiály (CD, DVD, slovníček). Sledujte tedy rok vydání a název edice, např. New Headway Third Edition.