Xenonové výbojky

Xenonové výbojky jsou, schopné produkovat mimořádně intenzivní světelné záblesky o velmi krátkém trvání výboje. Díky těmto výbojkám je možno fotografovat a filmovat velmi rychlé děje (průlet vystřelené kulky překážkou, výbuchy apod.). 

Xenonové výbojky funkce

 

Xenonové výbojky fungují na odlišném principu než klasické žárovky, ve kterých svítí speciální vlákno. Ve výbojce, jak již název napovídá, dochází k výboji mezi dvěma elektrodami, které jsou umístěny v baňce naplněné inertním plynem. Takto vytvořené světlo má zhruba 3 x vyšší svítivost než u žárovky s vláknem. 

 

Nekvalitní přestavby

 

Při koupi xenonové výbojky musíte dávat velký pozor na nekvalitní xenonové výbojky, které by oslňovali ostatní řidiče a okolí. Náš trh je v současné době zaplaven levnými univerzálními přestavbovými sadami s xenonovými výbojkami. Většina prodejců dnes již kupující často neupozorňuje, že tato sada není určena k použití v provozu na pozemních komunikacích. Motoristé, se na internetu často svěřují, že po namontování sady do vozidla mají rušen signál rádia natolik, že ho nemohou používat, někdy jsou zde popisovány i poruchy jednotlivých přístrojů vozidla.

 

Pravidla

 

Při instalaci xenonových výbojek je nutno dodržovat určitá pravidla jako jsou například zajištění čištění světlometů, zajištění automatické regulace sklonu světlometů a homologace.

 

Náš prodej

 

Pokud budete kupovat xenonové výbojky právě v našem obchodě máte souladnost se zákonem zajištěnou, nemusíte potom tedy řešit případné komplikace a problémy.