Žaluzie, látkové rolety, sítě proti hmyzu

Žaluzie, látkové rolety, sítě proti hmyzu

Stěhujete se do nového bytu či domu? Provádíte rekonstrukci, či výměnu oken? Pak zcela jistě přemýšlíte o nějakém vhodném stínícím prvku do oken.

Žaluzie jsou stále nejoblíbenějším stínícím prvkem, který je v současné době využíván. Nespornou výhodou žaluzií je možnost regulace svitu slunečních paprsků do interiéru naklápěním lamel. Dnes se již převážně využívají žaluzie ovládané řetízkem, kdy naklápění a zároveň vytahování (stahování) žaluzií zajišťuje kuličkový řetízek. Na výběr zde máme z mnoha barev jak lamel samotných, tak nosičů žaluzie. U tohoto výrobku je velmi dobré zvážit od jakého výrobce si žaluzie pořídit. Na trhu se objevují i dnes žaluzie velmi nekvalitní, naštěstí jich není již mnoho. Například společnost Sun-way nabízí na žaluzie standardní délku záruční doby 4 roky, což samo o sobě vypovídá o důvěře v jejich výrobky.

Látkové roletky jsou nejprogresivnějším výrobkem, tedy výrobkem kde zaznamenáváme největší nárůst prodeje. I zde je na výběr z několika typů tohoto výrobku. Vhodný typ pro Váš interiér zajisté odborná konzultace s profesionály v oboru stínící techniky. Na výběr je zde z mnoha materiálů a barevného provedení látek v těchto roletkách. Jedná se o více designové řešení než jsou žaluzie.

Sítě proti hmyzu jsou dnes již neodmyslitelnou součástí jak nových, tak i starších typů oken. Každý z nás si rád pravidelně ve svém domově větrá pootevřením okna. Abychom zabránili vniku obtížného hmyzu do našeho bytu, je vhodné použít síť proti hmyzu. Sítě proti hmyzu jsou nejefektivnější přirozenou ochranou proti obtížnému hmyzu. Síťovina je vyrobena z poplastovaného sklolaminátového vlákna, které nepodléhá korozi a dobře snáší teplotní rozdíly. Je dodávána v šedé (popř. černé) barvě a na okně je prakticky neviditelná.