Alkoholtester domácí a profesionální

Měření alkoholu nebo digitální testy na alkohol jsou dnes dostupnou metodou ověření zbytkového alkoholu v krvi pro řidiče, zaměstnavatele nebo do školních zařízení. Dechové zkoušky prováděné osobně vlastněnými alkoholtestery jsou dobrým nástrojem kontroly pro řidiče před zasednutím za volant svého vozidla, zaměstnavatele při zjišťování zda je dodržována bezpečnost práce jejich zaměstnanci, nebo učitele při kontrolách našich dětí nebo mládeže.

Nabídka alkoholtesterů je široká a pestrá. Základní rozdělení alkoholtesterů je podle konstrukce čidla neboli senzoru alkoholtesteru, a to na domácí alkoholtester nebo na profesionální alkoholtester.

Levnější – domácí alkohol tester pracuje s polovodičovým čidlem a je dostatečným pomocníkem pro domácí občasné použití. Do této kategorie lze zařadit alkohol tester AL 2500 black, AL 2500 silver nebo novinku podzimu 2011 AL 2600. Alkoholtestery přesně detekují zbytkový alkohol v dechu testované osoby. Jako u každé jiné elektroniky je potřeba pořádně prostudovat přiložený návod a používat alkohol tester v souladu s ním, aby nedocházelo k poškození čidla a tím pádem ke znehodnocení výsledků měření. Pravidlem správného užívání alkoholtesteru je bezesporu to, že se nesmí do čidla alkoholtesteru dýchat ihned po požití alkoholu, lépe je dýchat nikoli foukat do otvoru čidla (Pozn.: U levnějších alkoholtesterů nejsou používány náustky).

V nabídce domácích alkoholtesterů naleznete také dražší alkoholtestery; např. nejprodávanějším alkohol tester s polovodičovým čidlem ve vyšší cenové kategorii je CA 2010. Je velice oblíbeným alkoholtesterem pro svoji spolehlivost, možnost výměny čidla, možnost napájení alkohol testeru CAR adaptérem. CA 2010 je vybaven testem nezávadnosti čidla, což znamená, že alkohol tester sám otestuje nutnost kalibrace čidla. Tento alkoholtester je dodáván v praktickém plastovém kufříku. Dalším velice populárním alkoholtesterem je AL 7000, který mimo jiné kontroluje množství vdechnutého vzduchu. Oba jmenované alkohol testery je možné používat jak s náustky, tak bez nich. Používání náustků doporučují výrobci, neboť lépe korigují vdechovaný vzduch na čidlo alkohol testeru. Tyto polovodičové alkoholtestery vyšší cenové kategorie jsou preferovány zákazníky pro svoji minimální poruchovost a velkou přesnost a spolehlivost.

Dražší – profesionální alkoholtester je vybaven elektrochemickým čidlem, který je odolnější a přesnější a umožňuje tak častější měření vícero osob. Mezi profesionální alkoholtestery lze zařadit alkoholtestery společnosti Lifeloc (např. velice oblíbený FC 10 PLUS) nebo společnosti Dräger (nejprodávanějším typem je alkoholtester ALCOTEST 6510).

Díky minimální investici můžete předejít ztrátě bodů při silniční kontrole nebo se ujistit, že vaše reakce na silnici nebudou ovlivněny zbytkovým alkoholem. Alkoholtester se může stát preventivním společníkem i ve vaší domácnosti / firmě / úřadě / škole stačí jen navštívit www.alkohol-tester-shop.cz. Všechny alkoholtestery nabízené na www.alkohol-tester-shop.cz je možné kalibrovat nebo provést.