Antikondenzační termoizolační nátěr

Termoizolační nátěr
Termoizolační nátěr je speciálně vyvinutá barva pro ošetření vnitřních prostor i venkovních fasád, která má za úkol omezit únik tepla skrz obvodové zdi a tím snížit náklady na vytápění budovy. Má mnoho kladných vlastností, z nichž nejdůležitější je schopnost odrážet teplo a také prodyšnost, díky které působí nátěr jako antikondenzační – na zdech se nesráží vlhkost, která způsobuje jejich plesnivění.
Jak funguje termoizolační nátěr
Maxitherm je speciálně vyvinutý nátěr pro aplikaci na fasády domů i do vnitřních místností. Obsahuje mikroskopické sklokeramické částečně vakuovano kuličky, které po zaschnutí nátěru vytvoří souvislou plochu. Ta je schopná odrazit až 87 % tepla právě díky kuličkám, které působí jako termoska. Zároveň je ale termoizolační nátěr paropropustný – prodyšný – což je efekt působící proti srážení vlhkosti na zdivu. Plísně se nejčastěji tvoří v místech, kde dochází ke srážení vlhkosti, která vzniká následkem tepelných mostů na zdech – rohy místností.
Použitím termoizolačního nátěru tedy nejen snížíte náklady na vytápění, ale také zamezíte tvorbě plísní, pokud máte s tímto problém.
Obsah sklokeramických kuliček zlepšuje viskozitu termoizolačního nátěru a ten se pak snadno roztírá.
Použití termoizolačního nátěru
Termoizolační nátěr Maxitherm je velice snadno použitelný na venkovní fasády domů i na vnitřní místnosti prakticky v jakémkoli prostředí. Při aplikaci na venkovní fasády zabraňuje v létě přehřívání obvodových zdí a uvnitř budovy se drží příjemná teplota. Nátěr je odolný vůči povětrnostním vlivům a oděrům, takže celkově chrání fasádu a prodlužuje její životnost.
Nátěr je také vhodný pro použití ve vnitřních prostorech, například v bytech, špatně odvětraných budovách a starších domech, kde hrozí vyšší riziko tvorby plísní na v rozích na zdech.
Maxitherm je dostupný v libovolném odstínu, který vám namíchá prodejce termoizolačního nátěru.