Blíže o čtyřkolkách

Všechny čtyřkolky mají jednu věc společnou. Každá čtyřkolka má za úkol bavit svého majitele. A někteří s tím důvodem právě proto čtyřkolky kupují. Obdobné to mají motorky. Jakékoliv typy, ať už hovoříme o motorkách na silnici či do terénu. I motorka má majitele hlavně pobavit.

 Na práci někteří tyto stroje také chtějí. Zpravidla dochází k používání nějaké univerzální ATV. Pracovní čtyřkolka s tímto označením by Vás neměla nechat v terénu viset. Čtyřkolka ATV totiž znamená, že ji lze užít do každého terénu. Tedy na sníh, bahno, pole, trávu a další typy povrchů.

 Dále můžeme ještě rozdělit čtyřkolky do dvou skupin. Jednu skupinu bude zastupovat čtyřkolka silniční a druhou zastupuje čtyřkolka sportovní. Jak již samotný název napovídá, bude se jednat o čtyřkolky, které mají hlavní účel použití na silniční a sportovní vyžití.

 Dáme-li k sobě všechny základní typy čtyřkolek, tedy čtyřkolky ATV, čtyřkolky silniční, čtyřkolky sportovní a čtyřkolky pracovní, vznikne nám mix nesourodých vozidel, které spojuje pouze slovo čtyřkolky. Je velice těžké porovnat třeba čtyřkolky určené do terénu s těmi, které mají použití jen na asfalt a podobné povrchy. Co je ale určitě na druhou stranu zase spojuje je fakt, že téměř všechny jsou bezpečnější než motorky. Motorka je totiž jednostopá, takže jaksi automaticky je považována za méně bezpečnou.

 Záleží vždy na finanční situaci každého člověka. Ti méně majetní většinou sáhnou po čtyřkolce z motoinzerce. Ale mohou to být i zkušení profesionálové, kteří mají pouze rozbitý svůj starší stroj, který se nedá opravit a protože trh jim momentálně nenabídne odpovídající alternativu, navštíví motobazar a koupí zde. Na každý pád, nové a levné čtyřkolky se ale také dají pořídit i v motoobchodě. Solidní motoshop Vám nabídne čtyřkolky levně a ještě si tam koupíte i helmy na čtyřkolku. Přilby se tam také naleznou, takže své dostanou i motorkáři. Diskuzní fórum o čtyřkolkách Vám nabídne jak uživatelské zkušenosti, tak i tipy. To každopádně před koupí doporučujeme navštívit. Z jednoho takového diskuzního vlákna jsme objevili jeden čtyřkolkáři velmi dobře hodnocený shop na čtyřkolky a motorky i příslušenství s názvem www.levnémoto.com. A nejen, že se zde dají pořídit čtyřkolky, motorky, ba dokonce i skútry, ale seženete tu i servis a náhradní díly. Takže pokud Vás bude trápit skútr, zde Vám pomohou rádi. Nyní už víte, kde pořídit kvalitní a zároveň levné čtyřkolky.