ČIŠTĚNÍ KOBERCŮ

Koberce čistíme čtyřmi základními způsoby.
Základní, neboli údržbové čištění provádíme extrakcí.
Extrakční čištění koberců je vysátí celé kobercové plochy od hrubých nečistot a následné čištění mokrou cestou, tj. extrakční metodou, včetně vystěhování a následného nastěhování lehkého nábytku. Extrakce funguje tak, že do vlasu koberce je pod tlakem vstříknut čistící roztok. Ten na sebe naváže špínu a je vzápětí odsát do útrob extraktoru. Tento způsob čištění neobsahuje předčištění frekventovaných ploch, ale jeho součástí je předčištění skvrn.
Koberce vysychají cca 5 až 8 hod.
Pokud jsou koberce silněji zašpiněny, doporučujeme kombinovat výše popsanou metodu extrakce s kartáčováním koberce. Při kartáčování lze špínu odstranit mnohem účinněji než při extrakci.
Kartáčové čištění koberců je vysátí celé kobercové plochy od hrubých nečistot a následné strojní čištění rotačními kartáči, včetně vystěhování a následného nastěhování lehkého nábytku. Tento způsob čištění se používá i jako první krok k předčištění frekventovaných míst před extrakčním čištěním a jeho součástí je rovněž předčištění skvrn i větších rozměrů.
Čištění suchou pěnou je vysátí celé kobercové plochy od hrubých nečistot a následné čištění suchou pěnou, včetně vystěhování a následného nastěhování lehkého nábytku. Tento způsob čištění obsahuje předčištění frekventovaných ploch a jeho součástí je předčištění skvrn. Koberce vysychají cca 1 hod.
Suché čištění koberců je vysátí celé kobercové plochy od hrubých nečistot a následné čištění suchým práškem strojně, včetně vystěhování a následného nastěhování lehkého nábytku. Tento způsob čištění obsahuje předčištění frekventovaných ploch a jeho součástí je předčištění skvrn. Koberce jsou po aplikaci pouze velmi málo vlhké a lze je ihned zatížit provozem.
V prostorách, kde je potřeba udržovat vysokou míru čistoty, nabízíme kombinaci obou předešlých metod s použitím profesionálního parního čističe. Tato metoda zabezpečí sterilizaci koberce od všech choroboplodných zárodků, roztočů a nepříjemných zápachů. Parní čistič odstraní všechny vůně i zápachy tak důkladně, že po čištění koberec nezapáchá, ale bohužel ani nevoní.
Stejným způsobem jako koberce čistíme i čalouněný nábytek.