Mobilní telefony

Historie mobilních telefonů sahá už do konce 19. století, ovšem jejich rozmach a hospodářské využití nastáva až v 50. letech 20. století, kdy byly využívány jako interní součást automobilů. V 70. letech se začínají prodávat samostatně mobily, jako přenosné zařízení.
Technologie a designové zpracování se od těchto dob zásadně změnilo. Mobily jsou v současnosti daleko výkonější a daleko více „rozumí“ uživateli.
Navíc s rozmachem smartphonů, neboli chytrých telefonů, se uživateli otevřely další možnosti, které nebyly dříve možné. S velkým počtem aplikací, které je možné stáhnout se z mobilu stává i užitečný pomocník.
Mobilni telefony lze využít i jako GPS navigaci. Dále lze mobil využít jako multimediální přehrávač, emailového klienta a spousta dalšího. Samozřejmostí je i internetový prohlížeč, souborový manažer a podpora pamětových karet. Velmi důležitá je i synchronizace s počítačem.
Ovšem s příchodem chytrých telefonů a s jejich volným přístupem na internet se i tady objevuje nebezpečí virů. Ty se do mobilů mohou dostat různým způsobem. Od přesunutí dat přes bluetooth rozhraní, až po nejčastější stažení virů z internetu. Nebezpečí ovšem číhá i v neznámých multimediálních zprávách. Proto je vhodné otevírat a číst zprávy jen ze zdrojů, kterým stoprocentně důvěřujeme.
Smartphony ovšem mají i své zápory. Jedním z nich je například nízká výdrž, oproti klasickým mobilním telefonům. Rovněž se nehodí pro starší generaci, pro kterou jsou tato zařízení přespříliš složitá.
Pro tuto generaci se hodí produkty od společnosti Aligator. Značka Aligator je proslulá mobilními telefony pro seniory, díky svému dokonalému zpracování. Nejen že telefon má velká tlačítka, aby na ně bylo dobře vidět, má i dokonale jednoduché a intuitivní ovládání, které ocení každá babička, i dědeček. V neposlední řadě je výhodou i vysoká hlasitost vyzvánění, nebo SOS tlačítko. Samozřejmostí je i kompletní čeština v celém přístroji. Tento mobilní telefon prostě dokáže starším lidem zpříjemnit život.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz