Satelitní komplety HD

Pokud vlastníte televizor s HD rozlišením, tak se určitě vyplatí investovat i do satelitního přijímače HD. Ovšem pokud jste satelitní vysíláni nikdy neměli, a nemáte žádné příslušenství, tak se určitě vyplatí investovat i do satelitního kompletu HD, který většinou obsahuje parabolu, což je vlastně anténa, od které se odráží signál z vesmírné družice.
Další podstatnou součástí satelitního kompletu je konvertor (LNB), jehož šumové vlastnosti se rovnají kvalitě přenášeného signálu. Čím nižší je toto číslo šumu, tím lepší signál a tedy i kvalita obrazu. Nedílnou součástí je i kabel – koaxiál. Ten propojuje konvertor se samotným satelitním přijímačem a přenáší signál. Z tohoto důvodu nesmí v balení chybět ani F-konektory, spojující koaxiál s konvertorem. Samotný satelitní přijímač má za úkol přijímat a zároveň dekódovat satelitní signál přivedený koaxiálem.
Pro maximální spokojenost našich zákazníků doporučujeme zakoupit i kvalitní HDMI kabel pro propojení satelitního přijímače s televizí.
Výhodou HDTV vysílání je obraz bez chyb. Nehrozí žádný šum. Jedinými chybami může být vypadávání obrazu, nebo „čtverečkování“ obrazu, způsobené špatným signálem.
Výhoda je i formát obrazu, který je 16:9, tedy širokoúhlý. Přechody barev jsou reálné, díky svému velkému rozsahu.
Vzhledem k rozšíření velkokapacitních médií Blue-ray, může být sledování filmů, nebo jiných pořadů pohodlnější než kdy dřív. HDTV signálem je navíc pokrytá celá Česká republika, tudíž nehrozí zakoupení a následné nevyužití HD satelitního kompletu.
Satelitní vysílání může, ale nemusí být kódováno. Program s označením FTA je nekódován, FTV, což znamená zaplacení jen za vydání karty, a poté je již program sledovat neomezeně dlouhou dobu. Posledním typem jsou zcela placené stanice, které je potřeba platit každý měsíc. Mezi nejčastější kódovací algoritmy patří zejména Cryptoworks, Conax, Irdeto 2 a spousta dalších.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz