Satelitní přijímače 4

Satelitní přijímače tvoří jednu z komponent satelitního kompletu. Mohou přijímat buď klasické SD programy, nebo HDTV programy ve vysokém rozlišení.

Speciální typy satelitních přijímačů:
HDTV přijímače
Pro náročnější diváky jsou určeny HDTV satelitní přijímače. HDTV rozlišení poskytuje mnohem čistčí obraz, plynulejší přechody mezi barvamy a celkově lepší dojem ze sledování.

Kombinované přijímače (combo)
Kombinované satelitní přijímače nabizí možnost sledování programů jak ze satelitu, tak z pozemní digitální sítě. Předností kombinovaných přijímačů je větší programová nabídka. Navíc v případě poruchy na satelitu nebo v pozemní vysílací sítě máte dostupnou alternativu.

Satelitní přijímače s HDD
Tyto přijímače nabízejí možnost záznamu programu na vestavěný disk v přijímači. Zaznamenávat lze právě běžící program, nebo program běžící v době, kdy je televizor vypnutý. Některé přijímače nabízejí i možnost zároveň jeden pořad sledovat a jiný nahrávat. To je dáno počtem tunerů.

Satelitní přijímače s Cryptoworks
Tyto přijímače podporují dekódovací karty Skylink, UPC a CS link.

Satelitní přijímače pro volné programy
Tyto přijímače jsou schopny přijímat jen nekodované FTA programy. To je dáno tím, že nemají integrovanou čtečku karet ani slot pro přídavný modul.

Multifunkční přijímače
Satelitní přijímače schopné komunikovat s počítači v síti, a přenášet data. Tyto přijímače pracují pod operačním systémem linux.

Pozn. Satelitní komplet
Aby se nemusely jednotlivé komponenty zvlášť nakupovat sestavují se tzv. satelitní komplety. Tyto komplety v sobě mají již obsaženy všechny potřebné komponenty pro satelitní příjem (včetně satelitního přijímače).

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz