Šetříme energii i peníze LED žárovkami

LED žárovky jsou dnes velmi diskutovaným tématem. Jsou sestaveny ze speciálních diod, které poskytují velké množství světla při velmi nízké spotřebě energie. Stávají se tak stále vyhledávanějšími svítidly. Vysoce svítivé diody propůjčují LED žárovkám, LED zářivkám a dalším typům LED osvětlení dlouhou životnost při kratších i delších intervalech svícení.

Pro každý typ svítidla se hodí jiný druh diod. Postupem času se vyvinula řada technologií, které se v praxi využívají. Navštivte internetový obchod Almicra.com a vybavte vaši domácnost kvalitními LED svítidly. Moderní LED svítidla využívají často SMD diody. Tyto diody jsou vysoce výkonné, díky umístění přímo na desce plošných spojů se vyznačují dlouhou životností. SMD diody se využívají pro plošná LED svítidla, protože se vyznačují širokým vyzařovacím úhlem.

Pokud potřebujete bodová svítidla, zvolte raději taková, která využívají technologii High Power LED. Tyto diody využívají vyššího napětí a poskytují tedy mnohem vyšší svítivost než SMD diody. Použitím optických čoček lze snadno upravit vyzařovací úhel čoček, proto jsou jejich ideálním použitím bodová svítidla.

Nejnovějším typem LED osvětlení je COB LED. Jednotlivé diody jsou umístěny na desku plošných spojů, kam se jich na malou plochu vejde velké množství. Je zajištěn dobrý odvod tepla, takže se diody nezahřívají a nesnižuje se tím jejich účinnost. Světlo z COB diod je velmi rovnoměrné, životnost i svítivost těchto diod je velmi vysoká.

Vidíte sami, že není LED jako LED. Pro konkrétní využití je třeba vybírat pečlivě nejvhodnější typ osvětlení. Díky zdokonalujícím se technologiím můžeme říci, že LED svítidla jsou výbornou alternativou pro klasické žárovky. LED osvětlení poskytuje mnohem úspornější a ekologické světlo. Neváhejte a šetřete i vy na osvětlení s Almicra.com.