WordPress České Budějovice

 

WordPress vznikl v roce 2003. Na jeho počátku obsahoval jen velice málo kódu který používalo pár nadšenců. Od té doby prošel nespočtem změn a stal se nejpoužívanějším publikačním nástrojem pro blogy na celém světě, užívaný několika stovkami-tisíc blogerů a každý den zobrazovány miliony čtenáři.

WordPress vznik v touze po elegantním, dobře strukturovaném osobním publikačním systémem který je postaven na PHP a MySQL a licencovaný pod GPL. Je nástupce b2/cafelog. WordPress je poměrně mladý software, ale jeho vývoj a kořený sahají až do roku 2001. Je to velmi vyspělý a stabilní produkt zaměřující se na uživatele a webové standardy čímž se odlišuje od jiným nevyspělých publikačních systémů.

Právě proto nabízíme webová řešení postavena i na tomto systému. Pokud máte bližší zájem, najdete nás osobně v Českých Budějovicích.

Rok 2005 byl pro WordPress zlomový, po vydaní nové verze 1.5 která zaznamenala více než 900 000 stažení, to odstartovalo hostingovou službu wordpress.com na které si můžete vytvořit osobní blog bez nutnosti cokoliv instalovat a nastavovat, stačí se jen zaregistrovat a směle si užívat vynikajícího wordpressu a psaní článků.

V roce 2012 používá WordPress 15% všech rozsáhlejších webů na internetu ! Vzestup tohoto systému je markantní, základna uživatelů je rozsáhlá a není ani jeden důvod se domnívat, že tomu tak bude i nadále.

Pokud chcete i Vy pocítit jak je příjemná tvorba WWW na WordPressu, ozvěte se nám.