Depilace – pro sametovou pokožku

V pravěku bylo třeba, aby měli lidé na sobě porost jako zvěř. Jejich oděv tvořila pouze kůže zvířete, které ulovili, proto potřebovali, aby jim nebyla zima. V současné době, kdy je naše civilizace na hony vzdálená těmto primitivním podmínkám, již ochlupení na nic nepotřebujeme. Ba dokonce je společností považováno za naprosto nevhodné. Proto se většina žen a také stále více mužů přiklání k odstraňování ochlupení na nohou, v podpaží či v oblasti intimních partií. Jednou z možností je každodenní holení. To však zabere poměrně hodně času a stojí velké úsilí. Existuje proto rychlejší způsob – depilace.

Depilace je způsob odstranění nepohodlného ochlupení pomocí depilačního vosku nebo cukrové pasty. Oba tyto způsoby mají podobný postup. Depilační vosk či cukrová pasta se nejprve zahřeje. Jakmile se rozpustí, nanese se na ošetřované partie, kde se nechá ztuhnout. Během tuhnutí pokryje vosk pokožku i s chloupky a ztuhne na nich. Potom je třeba rychlým pohybem ztuhlý vosk či cukrovou pastu z pokožky odstranit. Při depilaci voskem probíhá odstranění vosku proti směru růstu chloupků, proto je bolestivější. Cukrová pasta se naopak odstraňuje pohybem ve směru růstu chloupků, proto je mnohem šetrnější k pokožce.

Po depilaci je pokožka sametově hebká. Do depilačních vosků jsou navíc přidávány zklidňující a pokožku vyživující přísady, které jí pomohou se rychleji zregenerovat. Účinky depilace vydrží několik týdnů, tato doba je zcela individuální. Poté je třeba proces opakovat. Při pravidelném ošetřování pokožky depilací se začnou chloupky pomalu ztrácet a slábnout. Dopřejte i vy vaší pokožce tu nejlepší péči, zbavte se protivných chloupků ještě dnes. Nakupujte profesionální depilační vosky v internetovém obchodě MagicNails.cz a mějte vždy sametově hladkou pokožku.