Energii2 se nejlépe prodává plyn i elektřina v Česku

Nejlepší podmínky pro firmy dodávající zemní plyn a elektřinu, ze tří středoevropských zemí, jsou v České republice, následuje Slovensko a Polsko. Vyplývá to z dosavadních  zkušeností, které má s prodejem na těchto trzích jeden z dodavatelů zemního plynu a elektřiny – společnost Energie2. Informoval o tom ředitel Energie2, a. s., Praha Dávid Vlnka.

 

,,Český trh je ve srovnání se slovenským i polským nejvíce liberalizován a umožňuje dodavatelům opravdu volnou soutěž, ze které v konečném důsledku těží zákazník. Široká konkurence tlačí ceny dolů a odběratelé si můžou vybírat. Slovenský trh s energiemi je zhruba o dva roky opožděn a teprve od září tohoto roku zde vstoupil do platnosti zákon implementující směrnice EU o liberalizaci prodeje energií, takzvaný 3. energetický balíček. Navíc zde zákazníky odstrašuje kampaň dominantních dodavatelů, zpochybňující samotný prodej doma u zákazníků. Polský trh je potenciálním objemem prodeje nejzajímavější, setkáváme se však na něm s problémy při získávání patřičných povolení pro zahájení dodávek“, konstatoval D. Vlnka.

 

Dodal, že podle srovnání portálů zabývajících se cenami energií, patří Energie2 ke třem nejlevnějším dodavatelům zemního plynu na českém trhu, což se projevilo i nárůstem nových odběratelů a samotného odběru. Ve srovnání se závěrem roku 2011, se za 7 měsíců  do srpna 2012, zvýšil počet odběrných míst firmy u zemního plynu 11,9-násobně a odběr plynu v m3 se zvýšil 15,1-násobně. V komoditě elektřina se počet odběratelů Energie2 za stejné období zvýšil 1,5- násobně a odběr elektřiny v MWh 3,3-násobně.

 

,,Na všech třech trzích, kde působíme, se snažíme být výrazně levnější než dominantní dodavatelé  plynu a elektřiny, navíc ceny umíme pro velké odběratele i individuálně přizpůsobit. Umožňují nám to obchody s oběma komoditami na evropských burzách a spolupráce se zahraničními výrobci a dodavateli elektřiny a zemního plynu. Nejsme tedy závislí od dominantních hráčů na místních trzích, umíme být pružní a operativně se přizpůsobit vývoji na komoditních burzách“, vysvětlil D. Vlnka.

 

Dodal, že tyto faktory, spolu s nižšími režijními náklady a ochotou se podělit se zákazníkem o  marži, Energii2 umožňují prodávat elektřinu a zemní plyn dlouhodobě levněji, než většině konkurenčních společností. Energie2 se snaží i o to, aby její ceny byly stabilní co nejdelší dobu. Také filosofie stability se podepsala na pravidelných meziměsíčních nárůstech počtu klientů i celkového odběru plynu a elektřiny.

 

,,Energie2 míní ceny pro odběratele udržovat dlouhodobě mezi nejnižšími na trhu tak, aby domácnosti mohli reálně ušetřit každoročně tisíce korun. Změna dodavatele je přitom pro občany jednoduchá a firma zadarmo zabezpečí všechny potřebné úkony. Stačí podpis plné moci. Smlouvu je přitom možné uzavřít přes internet a v tomto případě firma ještě navíc poskytuje zákazníkům další benefit na úrovni 2 % z neregulované části standardní ceníkové ceny a to po celou dobu trvání smlouvy“, uzavřel D.Vlnka.

Kontaktní informace pro ČR:

Energie2, a. s.

Praha, Křenova 438/7
162 00  Praha 6, Veleslavín
Infolinka:844 000 010

www.energie2.cz

Kontaktní informace pro SR:

Energie2, a. s.

Lazaretská 3A, 811 08 Bratislava

Infolinka: 0850 166 066

www.energie2.sk

Kontaktní informace pro Polsko:

Energie2 spółka z ograniczona odpowiedzialnością
Energie2 s. z o.o.

ul. Jagiellońska 16/7,
40 – 032 Katowice

Regon: 242936671

http://www.energie2.pl