HDTV satelitní přijímače 2

HDTV satelitní přijímače jsou schopny kromě klasického SD satelitního vysílání přijímat také HDTV. Jsou to tedy přístroje určené pro příjem satelitního vysílání.
HDTV je vysílání ve vysokém rozlišení 1920×1080. Toto rozlišení lze přijímat buď Full HD televizorem nebo pomocí HD ready. Oba dokáží zobrazit HDTV rozlišení. U Full HD je to plné rozlišení 1920×1080 a u HD ready je to 1270×720. V obou případech se jedná o rozlišení širokoúhlé 16:9.
Rozlišení je informace o maximálním počtu zobrazitelných bodů. Udává se v pixelech (nejmenších zobrazitelných bodech). Vlastní rozlišení se skládá z horizontální a vertikální informace o zobrazovaných bodech.
V současné době jsou vysílány dva české programy v HDTV – NOVA HD a ČT 1 HD. Další české programy však mají být zanedlouho v HDTV spuštěny.
Satelitních přijímačů HD se nachází na trhu spousta. Liší se většinou pouze v doplňkových funkcích a osazením konektory.
Mnoho satelitních přijímačů dokáže i v HDTV nahrávat pořady na externí disk nebo přímo na integrovaný HDD. Při volbě satelitního přijímače s možností nahrávání na externí zařízení je velice dobrou volbou přijímač se dvěma tunery. Ty umožní jeden program sledovat a zároveň jiný nahrávat.
Některé firmy dokonce nabízí již sestavené HDTV satelitní komplety, které stačí pouze nainstalovat a nastavit. Není tak třeba se starat např. O to, kterou parabolu využít atd.
HDTV je rozlišení, které dodává větší ostrost obrazu, plynulejší přechody mezi barvami a celkově lepší dojem ze sledování. Oko je také méně namáháno.

Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz