Litinové krby ve stylovém designu

Při dnešních cenách vytápění není nejmenších pochyb, že nejlevnějším způsobem vytápění je spalování tuhých paliv. Těmi je možné topit zejména v krbových kamnech a krbových vložkách. Když si spočítáte, kolik peněz protopíte a kolik by vás stálo topení dřevem, zjistíte, že topení dřevem vás vyjde podstatně levněji. Ono je to logické, protože topení plynem či elektřinou vás nestojí žádnou námahu, dřevo do krbu si však musíte připravit a chodit pravidelně přikládat.

Krby jsou v dnešní době velmi oblíbené. Díky prosklené krbové vložce vytváří iluzi prostorového ohně. Efekt je skutečně fascinující. Díky navození té správné atmosféry jsou krby velmi oblíbené. Internetový obchod Levnykrb.cz vám nabízí široký sortiment krbových vložek všech možných stylů. Krbové vložky můžete vybírat ze dvou základních typů. Teplovzdušné krbové vložky ohřívají vzduch. Horký vzduch je potom potrubím veden do dalších místností, které je třeba vytápět.

Druhým typem krbových vložek jsou vložky teplovodní. Jakmile zatopíte, ohřívá se ve výměníku voda. Horká voda je potom rozváděna rozvody teplé vody, které jsou napojeny na radiátory, do dalších místností. Teplovodní krbová vložka má výhodu v tom, že nemáte nikde očouzené zdi od sazí, které unikají spolu s teplým vzduchem u teplovzdušných krbových vložek do rozvodů vzduchu.

Jak vybrat správnou krbovou vložku? Všímejte si, jaký prostor je krbová vložka schopna vytopit, jakou má účinnost a výkon. Krbové vložky se vyrábí v různých designech, stačí si tedy vybrat ten, který je vám nejbližší. Nezapomeňte krbovou vložku opatřit také kvalitní a designovou krbovou obestavbou, která dodává krbu konečný vzhled a umocňuje tepelné vlastnosti krbové vložky. Neváhejte a kupte si kvalitní krb či krbová kamna i vy na Levnykrb.cz.