Satelitní přijímač HD

Díky neustále se snižujícím se cenám veškeré techniky se nejen v České republice se značně rozšířil prodej satelitní techniky a další elektroniky, samozřejmě i ty, která nemá s příjmem satelitního vysílání nic společného. Zaměřme se ale čistě na satelitní techniku jako je parabola, LNB konvertor, přijímač a samozřejmě i kabeláž.

Každého z nás někdy postihl ten pocit, že v televizi nic není a pokud ano, tak to není náš šálek kávy a přepínáme jeden program za druhým. Ovšem ten kdo vlastní satelitní přijímač tento pocit nezná, jelikož může sledovat spoustu pořadů podle svého gusta. Od každého žánru něco. Na své si přijdete ať už sledováním sportu, nebo filmů. Satelitní vysílání oceníte především v zimě, když nás všechny trápí dlouhé večery, kdy je nejlepší lehnout do postele a sledovat vaše oblíbené pořady.

Náš sortiment nabízí i satelitní přijímače HDTV, které podporují vysílání ve vysoké kvalitě – HD. Díky vysoké kvalitě od TV nebudete moct odtrhnout zrak a budete se cítit jako součást děje. Na první pohled viditelný rozdíl mezi normálním a vysokým rozlišením je opravdu obrovský. Jakmile někdy uvidíte jakýkoliv program ve vysoké kvalitě, už nebudete chtít nic jiného než HD přijímač. Ovšem aby jste mohli sledovat kanály v HD kvalitě, musíte vlastnit i televizní přijímač, který HD podporuje také. To se dá považovat za jistou nevýhodu.

Postup při přijímaní satelitního vysílání není nijak složitý. Družice zvaná ASTRA 3A, na kterou jsou paraboly v České republice nejčastěji natočeny, vyšle signál, který hliniková, nebo železná parabola odrazí přímo do LNB konvertoru. Ten má za úkol signál nejen přijmout ale dokonce ho i zesílit. Díky vaší dekódovací kartě, která je zasunuta v přijímači se tento signál dekóduje a výsledkem je obraz i zvuk ve vašem televizním přijímači.

Satelitní přijímače se ovšem nedělí jen na ty s vysokou kvalitou a na ty s nízkou. Mají mnohem více parametrů. Jedním z nejznámějších parametrů je bezesporu vlastní pamět, na kterou je možné nahrávat vaše oblíbené pořady. Dalším parametrem který by vás měl zajímat je ten, zda li se jedná o jednotunerový, nebo dvoutunerový přijímač.

Fonetip s.r.o.

www.satelitni-komplety-shop.cz