Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány

Problematika čerstvých potravin je stále diskutovanějším tématem dnešní doby. Spotřebitelé v celé řadě průzkumů uvádějí, že dávají přednost nejen kvalitním potravinám, ale také potravinám čerstvým. Nedokáží však definovat, jak čerstvá potravina vypadá, jaké parametry musí splňovat a jak ji odlišit od ostatních.

Stěžejní část semináře je proto věnována problematice čerstvosti potravin. Část semináře se samozřejmě věnuje také aktuálním otázkám evropského potravinového práva a vybraným zásadním předpisům, které by v letošním roce neměly potravinářům zmizet z dohledu (FIAP, zdravotní a výživová tvrzení, nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům) a také vývoji stále projednávaných předpisů.

Seminář je zaměřen také na další posílení komunikace a vysvětlení přístupu ke kontrole mezi dozorovými orgány, zpracovateli a provozovateli potravinářských podniků a dalšími zájmovými skupinami.

Seminář je určen managementu malých a středních podniků, výrobcům a zpracovatelům podnikajícím jako fyzické osoby, pracovníkům velkých podniků s odpovědností za výrobu a zpracování.
Cyklus seminářů probíhal od 20. března do 11. dubna 2012.

Upozornění: Všechny prezentace odrážejí zadané téma a je nutné je také v těchto souvislostech vnímat. Je možné, že nebudou odrážet skutečný stav, protože byly vytvořeny k výukovým účelům!

Zdroj: FOODNET.CZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *