Chyby při hledání práce

Najít práci není snadné, a proto zkuste nedělat chyby. Zde je pár nejčastějších chyb, kterých se uchazeči o zaměstnání často dopouští.

Hledání práce vám může zabrat i několik měsíců, kvůli tomu se obrňte trpělivostí, protože nový job se nehledá chvilku a týden mnohdy nestačí. Toto se týká především čerstvých absolventů, kteří si užívají delšího volna a hledat práce se pokoušejí až na konci prázdnin.

Mnoho lidí si na internetu najde jeden zdroj, který mu sedí nejvíce a zaměří se pouze na ten. Jak se říká, čím více cest máte, tím více štěstí na úspěch. Proto je to velmi nerozumné. Snažte se zasílat životopisy i přímo firmám, u kterých byste chtěli pracovat, také personálním agenturám a začněte sledovat i tištěné inzerce.

Při postupu do dalšího kola se často uchazeči zastaví při hledání a počítají s danou pracovní pozicí. To je ovšem chyba – do dalších kol se s vámi může dostat několik dalších uchazečů. Máte sice větší šanci, ale pořád nemáte vyhráno. Proto pokračujte v hledání.

I přesto, že chcete práci pouze ve vašem oboru, zaměřte se i na možnosti získání jiného druhu nabídky práce. Nabízí se hlavně všechny podobné vašemu oboru. Zvláště absolventům se může hodit každá zkušenost – nezapomínejte, že je zde často možnost profesního růstu.

Nebuďte hrdí a zkuste se zeptat rodiny, kamarádů, známých zda neví o nějaké nabídce práce. Nezapomínejte, že při hledání práce je nutné rozšířit informace všemi komunikačními kanály!