Jdeme do leva

Mluvit v této zemi o spokojenosti občanů s našimi politiky, je asi velice zbožné, ale nereálné přání. Kdo by byl také spokojen s něčím, co se zde děje. Korupce, handrkování se o hloupostech, obstrukce, neznalost potřeb občanů atd.

Naši občané se ve volbách jasně vyjádřili a dali tak našim politikům jasný signál co si o nich myslí, jak je berou vážně a především, že už mají dost jejich hamižnosti na úkor občanů. Nebylo neobvyklé slýchat hlasy občanů, je třeba změn, už máme toho dost.

Zda je naši politici vyslyší a poučí se z výsledků krajských voleb, je těžko možné odhadnout, ale pokud tak neučiní, je zřejmé, že se naše zem otočí směrem zpět k levicové vládě a to bude znamenat jediné, pokles proudu peněz z EU, menší zájem zahraničních investorů k nám dát své investice, ale i zároveň to prohloubí státní deficit a to nemalou měrou, neboť řada zákonů, na snížení státního deficitu neprojde a tak se místo toho, aby se deficit snižoval, bude jen prohlubovat.

Krajské volby skončili krutou porážkou vládní koalice, sice se čekalo, že v některých krajích získá většinu levice, ale že ji získá i tam kde odjakživa vládla pravice se nejspíš, nečekalo a ani čekat nedalo, ale stalo se tak na základě současného dění a jasně to ukázalo, že občané politické dění nejen sledují, ale umí i vyhodnotit co je v daný době pro ně samotné nejlepší.

Bohužel se stalo pozdě, naše zem je už tak rozkradena, že není co ukrást, politické strany jsou prorostlé korupcí jako nikdy předtím a to vše za přihlížení současných vládních stran. Aby také ne, když ani tyto strany nebyly v této aktivitě nijak pozadu. Sice se mluví jen o ČSSD, ale co VV, či TOP09 a to nemluvím o ODS, která je napojena na kmotry. Ano jak vidíte, tak není jediná strana, co by neměla nějaký ten škraloup. No pak se není čemu divit, že občané se vyjádřili tak jak se vyjádřili. Dali své hlasy KSČM a jasně tak dali politikům najevo, že mají ještě možnost se bránit a oni ji využijí.

Zda je to správné rozhodnutí se ukáže až časem, ale každá změna je vždy k něčemu dobrá, alespoň se současná vládní garnitura chytne za nos a bude muset udělat něco, aby opět získala občany na svou stranu, ale bude to těžké, neboť těch přehmatů, jakých se dopustili je tolik, že je nelze přehlédnout a občané na ně nezapomenou hodně dlouho.

Ovšem přeci jen něco je zajímavé na výsledcích voleb, ačkoliv ne krajských, ale Senátních. Velice zajímavě totiž občané volili na Teplicku. Do kraje jednoznačně hnali KSČM, ale do senátu jejich oblíbence Jaroslava Kuberu z ODS. Co k tomu vede občany Teplic? Nejspíš jediný důvod. Osobnost pana Jaroslava Kubery, který stojí v čele města neuvěřitelných 21. let. Nevídaný jev v naší zemi a co je na tom ještě více zajímavé, opozice nic nenamítá, naopak je spokojena s vedením města pod vedením Jaroslavem Kuberou.

Město se stará o občany vzorně a jejich ziskový rozpočet je ukázkou dobrého hospodaření města. Hold když se lidé domluví, je to pak radost a občané to ocení.

Jak vidíte, najde se i člověk, co má jisté místo v srdcích občanů. Ale i Jaroslav Kubera má své mušky, ačkoliv jsou malé, tak je má, ovšem ty každý promine, neboť to co on dokázal pro své Teplice, jak on s oblibou říká, jsou oproti tomu, co dokázal zanedbatelné. Vlastně mu je občané už dávno prominuli a dnes jsou na ty mušky hrdé hlavně v letních parnech.

Jak si povedou, nové krajská zastupitelstva pod vedením levice se teprve uvidí a tak je budeme sledovat a třeba zjistíme, že se nic nezměnilo a jsou tam jen jiní lidé, ale myšlení naplnit si vlastní kapsy mají stejné. Pokud tomu tak bude, je to jen důkazem toho že tento stát je prohnilý, prolezlí korupcí a je na čase rázného řezu.

Když do vlády vstupoval Radek John z Věcí veřejných, tak prohlásil, že jeho prvním a prioritním úkolem bude vyhnání korupčníků z politické scény. Ano tento úkol byl zahájen, ale i s VV se zatočilo, neboť to byla první politická strana, která byla takto postižena, tedy spíše odhalena.

V lednu nás čekají další volby. Tentokrát budeme poprvé v historii naší země volit přímou volbou presidenta republiky a už, když se podíváme na kandidáty, tak se začínám obávat, jak to vše nakonec skončí, neboť při pohledu na kandidáty co kandidují na post presidenta ČR, si nejsem jist, zda je to opravdu to nejlepší co máme.