LED zářivky – šetříme přírodu

Všeobecně se velmi diskutuje o prospěšnosti a skutečné úspornosti LED osvětlení. Řada lidí vám bude tvrdit, že LED svítidla nejsou o nic úspornější než šetřivé žárovky nebo zářivky. Pravdou je, že není LED jako LED. Záleží především na kvalitě LED čipu, který je odpovědný za emitování světla. Pokud jsou LED čipy vyráběny renomovanými společnostmi, pohybuje se spotřeba energie takového LED svítidla ve skutečně nízkých hodnotách.

Na trhu se však stále častěji objevují pouze napodobeniny a levné atrapy, které zdaleka nedosahují dostatečných kvalit. Tyto výrobky většinou pochází od dodavatelů z Číny. Podstatným kritériem pro výběr LED osvětlení je proto výrobce zmíněných LED čipů. Vězte, že renomovaný výrobce se nemusí stydět dát na vlastní výrobek svou značku. Proto na každém značkovém LED čipu naleznete uvedeného výrobce. Pokud tomu tak není, jedná se pouze o levnou kopii a od té raději ruce pryč.

Stojíte-li o skutečně kvalitní LED svítidla, nakupujte v internetovém obchodu Almicra.com. Přivítá vás zde široká nabídka nejrůznějších LED svítidel a osvětlení, které můžete použít v interiéru i exteriéru. LED žárovky jsou v porovnání s těmi běžnými úsporným zdrojem energie. Jejich používáním ušetříte peníze i přírodu. K jejich výrobě totiž není potřeba tolik energie a díky úspornému chodu svou uhlíkovou stopu ještě zmenšují. Jsou považovány za ekonomický a zároveň ekologický zdroj světla. Poskytují příjemné světlo dostatečné intenzity, jejich účinnost je díky nízkému ohřevu vysoká.

Životnost LED žárovek dosahuje úctyhodných 30 000 hodin, poté se jejich svítivost sníží zhruba o třetinu. Podstatnou výhodou LED svítidel je také zdravotní nezávadnost. Na rozdíl od jiných druhů svítidel neobsahují LED žárovky žádnou jedovatou rtuť. Navíc jsou odolné vůči otřesům i vibracím, takže je můžete s klidným srdcem použít i k osvětlení dětského pokoje.