Logo s vlajkou může používat dalších sedm firem

Dalších téměř 150 výrobků může od konce srpna nosit logo Ćeský výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR. Z rukou, ministra zemědělství Petra Bendla a prezidenta PK ČR Miroslava Tomana převzali certifikáty na slavnostním zahájení výstavy Země živitelka zástupci sedmi potravinářských společností.

Pro celé portfolio výrobků, mezi které patří například okurky delikates, jemné a křupavé feferonky nebo stříbřité cibulky, ale také kulinářské speciality v podobě zeleninových salátů v mnoha různých variacích, ale i bioprodukty, lehké ovocné svačinky, dětská řadu speciálně vyvinutou pro malé zákazníky, novou linii SALATBAR a labužnickou edici „EXCLUSIVE“ může logo Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR používat společnost efko cz z Veselí nad Lužnicí. Společnost nabízí spotřebitelům nejen oblíbené standardní výrobky, současně ale nezapomíná také na nové trendy a do svého sortimentu včleňuje i řadu BIO produktů.

Další společností s právem používat značku Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou jsou Povltavské mlékárny a. s. Tradice výroby Hermelínů v Sedlčanech sahá až do 50. let 20. století a bez přerušení pokračuje až do současnosti. Sedlčanský Hermelín, ale i další sýry této značky, patří mezi nejoblíbenější sýry na českém trhu. Udělení označení Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR potvrzuje, že všechny sýry značky Sedlčanský jsou výhradně českého původu. Také základní surovinu pro výrobu sýrů – mléko dodávají Povltavským mlékárnám zemědělci z okolních regionů. V nabídce značky Sedlčanský zaujmou dnes kromě tradičního Hermelínu také různé sýrové speciality: sýry s modrou ušlechtilou plísní (Sedlčanský Modřenín či Vltavín), zrající omývané sýry s výraznou chutí a vůní (Sedlčanský Pepin či Romadůžek) nebo sýry pro vaření, pečení a grilování (Sedlčanský Troubelín a Hermelíny na gril).

HAMÉ s. r. o. je v současné době největším výrobcem konzervovaných potravin na českém trhu (paštiky, masné konzervy a cestovní občerstvení, hotová jídla, kečupy, zeleninové omáčky, sterilované zeleninové výrobky, kojenecká výživa – jak ovocné, tak masozeleninové příkrmy, dále džemy a další ovocné pomazánky). Je rovněž důležitým výrobcem potravin z oblasti chlazeného sortimentu (bagety, paštiky, hotová jídla). Kromě důležité role na domácím trhu s potravinami je významný rovněž export výrobků společnosti do celé řady evropských i mimoevropských zemí. Logo s vlajkou budou nyní nosit výrobky jako jsou sterilované okurky 5 – 7 cm, zelí bílé, zelí červené, červená řepa a hrášek

Logo Český výrobek se nově objeví i na výrobcích společnosti HEINZ FOOD a. s., která byla založena v roce 2004 a od té doby se již etablovala mezi přední české výrobce cukrovinek. Svého zhruba 17% podílu ve výrobě a prodeji dutých čokoládových figurek na českém trhu dosáhla také díky modernímu provozu v nově zrekonstruované hale s výrobní plochou 3000 m2 a svým 60 stálým zaměstnancům.

Novými nositeli loga je i nezpracovaná zelenina – rajčata, okurky, papriky – ze společnosti Jižní Morava, a. s. Tvrdonice. Rychlená zelenina se pěstuje na celkové produkční ploše 6,6 ha vše hydroponiím způsobem, systémem biologické ochrany bez chemie, čímž je dosahováno vysoké kvality a nezávadnosti produkce. Roční produkce rychlené zeleniny činí 2 000 tun a je dodávána maloodběratelům i velkoodběratelům po celé ČR.

Logo Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR nyní spotřebitelé najdou i na výrobcích společnosti Mlékárna Olešnice, RMD, která zpracovává mléko od zemědělských prvovýrobců z okolí, především z Jihomoravského a Pardubického kraje. V současné době je významným výrobcem speciálních tvarohů, bílých sýrů a másla. Na tuzemském trhu spolupracuje jak s většinou maloobchodních řetězců, tak i sdrobnými nezávislými subjekty. Významný podíl produkce je prodáván do zahraničí a to především v sortimentu bílých sýrů. Logo Český výrobek bylo uděleno čerstvým smetanovým sýrům – Imperial přírodní a Imperial s pažitkou.

Společnost POEX Velké Meziříčí, a. s. může logem Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou ČR označovat další své tři výrobky – Šmydlík, Pandík a Dandík.Tato společnost dodává své výrobky do obchodní sítě již 17 roků. Od počátku svého působení se POEX Velké Meziříčí věnuje výrobě extrudovaných potravin, sladkých cereálií i pikantních snacksů. Postupně přibyla produkce křehkých extrudovaných plátků s obchodním označením DEXI a výroba co-extrudovaných (plněných) cereálií. Rozmanité je výrobkové portfolio divize výroby dražovaných potravin. Do hořké, mléčné i bílé čokolády jsou dražovány ořechy, suché plody nebo cereálie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *