Novinky z oblasti plastické chirurgie!

Za poslední desetiletí zažívá obor plastické chirurgie opravdový „boom“. Chcete se dozvědět co nového se v této oblasti děje? Čtěte více.

I lidé, kteří by před několika lety nikdy nepodstoupili ani sebemenší plastický zákrok dnes sahají po nových metodách z oboru nazvaný
Plastická chirurgie. Doba se vyvíjí velice svižným tempem a růst nových technologií je ohromný, a proto není divu, že i medicína zaznamenává ohromný vývoj a nabízí celou řadu nových zákroků a metod pro dosažení tělesné i duševní krásy. Mezi nejnovější a nejvíce využivané zákroky z oboru estetické chirurgie patří například nová neinvazivní technika bez rekonvalescence Vshape, která je navíc zcela zbavena případných vedlejších účinků. Tato metoda nabízí alternativu pro liftingové chirurgické zákroky. Dalším, velmi využívaným zákrokem je odstranění neduh mládí, tedy odstranění tetování. Nové technologie dokáží tetování zesvětlit či úplně odstranit a to vše pomocí laserů. Nedochází tedy k bolestivému chirurgickému odstraňování. Stejně tak jako odstranění tetování se hojně odstraňují taktéž jizvy. Ať už jsou zákroky estetické chirurgie jakkoli výhodné, je mylné se domnívat, že se jedná o jednoduché operace bez podstoupení rizika. I při jednodušších zákrocích je možné se setkat s problémy. Přes nárust nových technologií a metod si své prvenstvní mezi zákroky plastické chirurgie stále drží Zvětšení prsou. V poslední době je také zajímavé sledovat návrat pacientů ke klasické metodě provádění liposukce. Jejíž chirugickou podobu nachvíli odstavila nová bezposlestná Liposukce, která se provádí za pomocí zařízení na bázi ultrazvuku. Tato metoda je však poměrně nákladná a nepříliš účinná. Proto se řada pacientů opět obrací na plastické kliniky se žádostí o provedení tohoto zákroku, který je velmi účinný a zpravidla nevyžaduje opakování.