Plastická chirurgie není jen o kráse!

Podle celé řady dotázaných občanů všech zemí po celém světě se dozvíte názor, že plastická chirurgie je pouhou výsadou zbohatlých celebrit, metrosexuálů či lidí, kteří jsou posedlí svým tělem. Opak je pravdou, plastická chirurgie nabízí mnohem širší spektrum využití.

Plastická chirurgie je nejrychleji se rozvíjejícím oborem medicíny, a proto je také hojně propirána v médiích či mezi širokou veřejnosí. Názor, že plastická někdy také estetická chirurgie je pouze nástrojem k dosažení tělesné krásy je však naprosto mylný. I když se v plastické chirurgii nejčastěji provádějí zákroky jako liposukce, modelace prsou či plastická operace nosu, v poslední době narůstá poptávka po zákrocích, které souvisejí se zdravím pacienta. Ať už jsou to operace, které probíhají na vyžádání pacienta, nebo nutné zákroky při poranění či úrazech. Pokud zmiňujeme zákroky související se zdravím pacienta, a které probíhají na základě jeho vlastního vyžádání či vyžádání jeho praktického lékaře, dochází zejména u žen k nejčastější poptávce po změnšení prsou. Nadměrná velikost poprsí způsobuje celou řadu zdravotních potíží, nejčastěji však pacientky přicházejí s bolestmi zad či problémy s držením těla. Velké poprsí přináší však mnohem více zdravotních potíží jako jsou např:
opakované záněty
ekzémy
plísňové infekce pod prsy a na jejich stranách
dechové potíže

Plastická chirurgie nabízí mnoho zákroků, ať už méně či více náročných. Pokud přemýšlíte o plastické operaci nejdůležitější pro Vás bude dokonalá informovanost o daném zákroku. Vůbec nejdůležitějším aspektem při rozhodování je výběr kvalitní kliniky plastické chirurgie, který je klíčový pro co nejhladší průběh Vaší plastické operace.