Satelitní přijímače HD 2

Satelitní přijímače HD se v poslední době rozšířily nebývalou rychlostí. Je to zejména díky snížení cen satelitního příslušenství, jako je parabola, konvertory, kabeláže a další podstatné části pro příjem satelitního vysílání.
Mnozí z nás si ale potrpí na perfektní kvalitu obrazu. Pokud uvažujete o koupi satelitního přijímače, který podporuje HD vysílání, rozhodně neváhejte ani minutu. Rozdíl mezi „nekvalitním“ vysíláním a vysíláním v HD kvalitě je obrovský a hned viditelný rozdíl. Jedinou nevýhodou satelitních přjímačů podporující HD vysílání je potřeba i televizní přijímač, který HD podporuje také.
Možná vás ale zajímá, co znamená již několikrát zmíněné HD. Celým názvem to znamená high definition což je v překladu vysoká kvalita. Jedná se vlastně o vyslaný signál ze satelitního přijímače na televizní obrazovku. Tento obraz je definován rozlišením 1080 bodů, což je full HD, nebo „jen“ 720 bodů. Poměr stran nejčastěji bývá 16:9, čili širokoúhlý.
Signál se dekóduje pomocí karty, která je zasunutá v satelitním přijímači. Ještě před dekódováním se ovšem musí signál odrazit od paraboly do LNB konvertoru, který signál přijme a zesílí a pošle do již zmíněného satelitního přijímače.
Výhodou digitálního vysílaní je mimo jiné i minimální výpadky obrazu a zvuku. Navíc nehrozí žádný šum, či zrnění obrazu. V případě malého, nebo dokonce žádného signálu se obraz bude pouze čtverečkovat a bude vypadávat zvuk. Tento stav ale nastává jen velmi zřídka a to například kvůli špatnému počasí.
Satelitní přijímač HDTV můžete tedy vybírat podle vlastní náročnosti. Záleží na tom, zda chcete přijímat obraz ve špičkové kvalitě, či nikoliv. Dalším parametrem je především možnost nahrávání programů na přímo na váš satelitní přijímač. Ten ovšm musí obsahovat i vlastní disk, na který se data nahrávají. Dalším podstatným parametrem je satelitní přijímač s jedním, nebo dvěma tunery. Na satelitní přijímač se dvěma tunery je možné nahrávat jeden program a zároveň sledovat jiný. To bohužel u jednotunerového přijímače není možné.
Fonetip s.r.o.
www.satelitni-komplety-shop.cz