Wolframové snubní prsteny

Jako symbol věčné lásky jsou snubní prsteny vyrobené z karbidu wolframu vynikající volbou pro jejich eleganci, dlouhou životnost a skutečnost, že jsou téměř 100% poškrábatelné. Existuní nepřeberné množství různých vzorů vhodných ke k běžnému nošení. Snubní prstny z karbidu wolframu jsou také k dispozici v různých stupních lesku od vysokého lesku, saténové povrchové úpravy až po rustikální kovanou povrchovou úpravou. Mezi nejoblíbenější vzory patří snubní prsteny s broušenými ploškami, zdobené laserovým gravírování nebo intarzované snubní prsteny. Nový moderní materiál – uhlíková vlákena jsou také často použita k vytvoření jedinečných, módních wolframových prstenů.

Vzhledem k tomu, že by se uhlíková vlákna roztavila jsou vkládány uhlíkové vložky až při finální kompletaci prstenů. Novinkou na trhu snubních prstenů jsou wolframové snubní prsteny .

Wolfram je v současnosti nejtvrdší a nejodolnější kov, používaný k výrobě šperků. Wolfram je 10 krát tvrdší než 18ti karátové zlato a… 5 krát tvrdší než ocel … a 4 krát tvrdší než Titan. Stupeň tvrdosti wolframu se pohybuje mezi 8-9 na stupnici tvrdosti (diamanty mají tvrdost 10 – nejvyšší na této stupnici). Proč je to toto důležité? Vysoká tvrdost wolframu zaručuje trvalý lesk šperků a jeho absolutní odolnost proti poškrábání. Wolfram je 100% hypoalergení a nezpůsobuje podráždění pokožky.