Zateplení domu než mrazy udeří

Měsíc říjen je jeden z posledních měsíců v roce, kdy je možná realizace zateplení fasád. Teploty přes den se stále udržují v rozmezí od10 do20°C což je ideální počasí pro zateplení. Stále rostoucí počet zateplených objektů jasně dokazuje, že se investice do zateplení opravdu vyplatí. Při dnešních cenách materiálu se může zručný domácí kutil dostat na cenu okolo 350Kč/m2 za zateplovací systém.

Do ceny je započítán fasádní polystyren tl.100mm, lepící a stěrkové hmoty střední třídy, příslušenství a silikonová fasádní omítka. Při této orientační, ale přitom možné reálné ceně za materiál se tak majitel fasády o ploše 150m2 dostane na cenu necelých 53tis.Kč. Je nutné ale připočíst cenu za práci fasádní omítky, jejíž aplikace vyžaduje již praktickou zkušenost. Polystyren je vhodný materiál na zateplení v 90% případů. Obraťte se na odborníky v oboru zateplení a nechejte si poradit a doporučit materiál.

Kvalitní prodejce Vám vždy poskytne kompletní servis a poradenství. Vzhledem k blížící se zimnímu období je nejvyšší čas přemýšlet o realizaci zateplení. Pokud si vzpomenete na poslední chvíli je lepší využít zkušenosti realizační firmy, která zvládne zateplení v podstatně kratším časovém termínu. Předejdete tak možným problémům, které mohou nastat vlivem zimního počasí. Nedoporučuje se zateplovat při teplotách okolo -5°C, proto mějte na paměti rozsah prací a termín realizace si dobře rozmyslete. Obecně se rodinný dům o ploše fasády 200m2, kde je na zateplení použit fasádní polystyren zvládne zateplit za 4-5týdnů jednou pracovní četou (3-4 dělníci). Orientační cena práce řemeslníků je 300-450Kč za 1m2 zateplení. V ceně bývá zahrnuto kompletní zateplení od lepení izolantu, kotvení, stěrkování, penetrace a finální omítky.

Ke konečným nákladům nezapomeňte připočíst cenu za pronájem lešení a přesun hmot. Pokud tedy hodláte letošní zimu ušetřit, vrhněte se do zateplení fasád co nejdříve. Příprava a správná konfigurace materiálu je důležitým prvním krokem pro účelné zateplení.