Co se starým bytem v panelovém domě?

Koupili jste byt ve starém panelovém domě a nevíte, jak začít s rekonstrukcí?  Rekonstrukce bytu bývá náročná, ale s dobrou stavební firmou se dá velice dobře zvládnout. Firem, které rekonstrukce bytů provádějí je u nás spousta a já věřím, že je z čeho si vybírat. Firmy dovedou  poradit, nebo přizvou architekta, který vám pomůže realizovat vaše sny. Společně můžete vytvořit vizualizaci, která dokreslí vaše představy.

Jestliže máte hotovou vizualizaci můžete začít u rekonstrukce koupelny. To znamená vybourání bytového jádra, přičemž zasáhnete i kuchyň, která bývá většinou zavěšena na umakartové stěně koupelny. Tím budete řešit dvě místnosti najednou, což je výhoda, protože můžete posouvat příčkami a s rekonstrukcí koupelny si zároveň vyřešíte zavěšení nové kuchyňské linky. Na trhu je nepřeberné množství materiálů, ze kterého si můžete vybírat a tím si vybudujete vysněné prostředí, ve kterém podtrhnete eleganci vašeho interiéru.

V neposlední řadě je důležité myslet na ostatní plochu vašeho nového bydlení. Tím, že vybouráme bytové jádro a můžeme hýbat s příčkami, tím můžeme vybudovat příjemný a vkusný prostor obývacího pokoje, který může být spojen s kuchyní, popřípadě s jídelnou. Ale to vše už záleží na vaší představě o vašem novém bytě.

Celá rekonstrukce bytu může trvat i několik týdnů, což pro některé rodinu může být problém. Ale i tady je řešení a to ve stavebních firmách, která nabízí po dobu rekonstrukce náhradní bydlení.