Frodex nabízí krmivo Acana.

Frodex nabízí krmivo Acana
Krmiva Acana jsou dnes vyhledávána nejen odborníky a chovateli, ale všemi milovníky psů a koček, lépe řečeno všemi zodpovědnými majiteli , kteří chtějí svému dát svému zvířeti to nejlepší. Také proto je najdete v e-shopu Frodex na www.frodex.cz , kde si můžete vybrat z kompletní nabídky. Co však dělá krmiva Acana tím čím jsou je pět základních přírodních principů:
1. Bohatý výběr čerstvých přísad odpovídající přírodní stravě
2. Vysoký obsah živočišných proteinů
3. Nízký obsah sacharidů
4. Bohatý výběr ovoce a zeleniny
5. Léčivé byliny
Povězme si podrobněji o jednotlivých principech.
Čerstvé přísady
Se vzrůstajícím zaměřením se na vitalitu zvířat si mnozí z nás uvědomují, že pro naše psy a kočky je nejlepší krmivo s bohatým výběrem proteinů a tuků z kvalitního živočišného zdroje jako je drůbeží maso, rybí maso a vejce. Bohatý výběr živočišných surovin nejlépe odpovídá přirozené stravě a poskytuje psům i kočkám více přírodních proteinů a širší výběr nezbytných kyselin DHA a EPA. Všechna krmiva Acana se proto vyrábí minimálně ze tří čerstvých proteinů zahrnujících volně chovaná kuřata, celá čerstvá vejce a celou škálu místních ryb.

Vysoký obsah živočišných proteinů
Všichni domácí psi se vyvinuli z jednoho předka- vlka šedého. Domácí psi i kočky jsou stejně jako jejich divocí příbuzní ve skutečnosti masožravci. Jsou vybaveni ostrými zuby, krátkým trávicím ústrojím a tělem, které je schopné efektivně metabolizovat živočišné proteiny a tuky. Krmivo Acana se vyznačuje podstatně vyšším obsahem proteinů z masa než ostatní dostupná krmiva a je vyrobeno tak, aby co nejvíce napodobilo rozmanitost a vyváženost stravy, se kterou by se zvířata mohla setkat v přírodě. Proteiny a maso jsou v granulích Acana obsaženy v poměru, který odpovídá přírodní stravě, přispívá tak k vynikajícímu zdravotnímu stavu psů a koček všech plemen a věku.

Nízký obsah sacharidů
Podle Cat and Dog Food Nutried Profiles, které vydává Association of American Feed Control Officials, kočky a psi sacharidy nepotřebují, kdežto proteinů pro ně není nikdy dost.
Pro psy a kočky jsou cukry pouze „prázdné kalorie“, jednoduché cukry, které nepředstavují žádnou výživovou hodnotu. Mají jen omezený energetický potenciál- to proto, že psi a kočky jako masožravci jsou geneticky zaměřeni na potravu bohatou na proteiny a tuky. Přirozená strava obsahuje jen omezené množství sacharidů. Ty se v těle zvířat přeměňují na glukózu, což vyvolává kolísání hladiny cukru v krvi. Nadbytek cukrů vede k různým zdravotním obtížím jako je obezita, inzulinorezistence a cukrovka typu B.
Na rozdíl od ostatních krmiv, která mají obvykle 40-60% sacharidů, obsahují krmiva Acana pouze 20-30%, tedy zhruba poloviční množství. Největší podíl sacharidů v krmivech je tvořen obilovinami, jejichž kvalita je dána tzv. glykemickým indexem, který měří množství cukru. Čím je glykemický index vyšší, tím rychleji v těle zvířat proběhne metabolismus cukrů a dojde k nežádoucímu rychlejšímu zvýšení a opětnému snížení hladiny cukru v krvi. Vhodné jsou tedy obiloviny s nižším glykemickým indexem, s pomalejším metabolismem cukrů.
To je důvod, proč se krmiva Acana vyrábí bez obilovin nebo pouze z řezaného ovsa, který má nízkou hodnotu glykemického indexu, je tedy pro psy a kočky stejně vhodný jako ovoce a zelenina.

Bohatý výběr ovoce a zeleniny
Namísto nevhodných obilovin s vysokým glykemickým indexem, které můžete běžně najít v komerčních krmivech, krmivo Acana obsahuje bohatý výběr místního ovoce a zeleniny a to minimálně 20% těchto zdraví prospěšných surovin. Mezi ně patří červená jablka, která jsou zdrojem vlákniny, napomáhají trávení a vylučování a obsahují také látky, které chrání tělní buňky před poškozením volnými radikály. Další složkou jsou kanadské brusinky ceněné pro schopnost předcházet infekcím močového ústrojí a známé jako zdroj antioxidantů. Jednou nejznámějších a nejvýživnějších potravin je vojtěška, bohatá na minerální látky a živiny, včetně vápníku, hořčíku, draslíku, karotenu a vitamínů E a K. Nepostradatelnou složkou krmiva je také mořská řasa- zdroj vitamínů, minerálů, stopových prvků, enzymů a fotochemických látek. Mořská zelenina také pohlcuje toxiny ze střev, zlepšuje a zrychluje metabolismus. Dalšími zdroji vitamínů a minerálů jsou také červenohnědé a žluté brambory a černý rybíz.

Léčivé byliny
Psi a kočky mají instinktivní schopnost vyhledávat a pojídat traviny a plevele, které zlepšují jejich životní sílu. V krmivech Acana se snoubí dobrá výživa a vynikající zdravotní stav. Granule obsahují byliny, které napomáhají tělu vylučovat toxiny a podněcují některé tělesné pochody, např. pročišťování jater, dále mají povzbuzující účinek na srdce a zlepšují trávení. K těmto bylinám patří kořen čekanky a proskurníku, kořen lopuchu, kopřiva žahavka, sladký fenykl, heřmánek, rakytník a další.
Toto všechno jsou důvody, proč je krmivo Acana tak ceněno odborníky a proto ho také doporučuje e-shop Frodex, který můžete navštívit na www.frodex.cz – rádi vás přivítáme.