Seznam jmen pro psy na stránkách Svátky Centrum.cz

 

Pes je věrným přítelem člověka odedávna. Doprovází ho na lovu, do společnosti, na procházkách přírodou. Doma je přítulným tichým společníkem nebo hlídačem. Každý člověk, dítě, mladý i starý se svým psem často mluví a volá na něj, a proto má každý pejsek své jméno.

Domácí voříšci, kteří tráví veškerý svůj čas u babičky na dvorku, mívají jména obyčejná jako je Alík, Ťapka, Kikina, Pajda, Flek, Bobina. Pokud je to ovšem statný vlčák, bude s největší pravděpodobností Azor, Baron, Ron nebo Asta. Na druhé straně psího spektra sídlí ušlechtilí aristokrati s dlouhými rodokmeny a vznešenými jmény se šlechtickými přídomky. Jejich pojmenovávání se řídí přísnými pravidly, např. že štěňata z jednoho vrhu mají dostat jména začínající stejným písmenem.

Na stránkách Svátky od Centrum.cz můžeme najít seznam se jmény pro psy uspořádaný dvojím způsobem – podle abecedy nebo podle data, kdy slaví svátek. Od A tu najdeme spoustu vhodných jmen. Pro psí kluky třeba Aram, Atyr, Artur, Aton, Apollo, pro fenky Akita, Angela, Alisa, Arina a další a další. V létě máme víc času a třeba bychom chtěli oslavit svátek svého pejska. V tom případě můžeme vybírat podle data. V červenci jsou v psím kalendáři třeba Sany, Rommy, Rek, Paddy, Jessie, Dora, Elza, v srpnu Endy, Tony, Lesan, Bobina, Shelia, Lisy.

Lidé rádi dávají psům jména po psích celebritách – známých hrdinech z knížek, filmů i reálného života. Schválně, jak dlouhý by byl váš seznam psích jmen? Lajka – první pes ve vesmíru, Lassie se vrací, Šaryk a čtyři tankisté, komisař Rex, Dášeňka Karla Čapka, Hurvínkův Žeryk, policejní pes Argo…