Současná doba absolventům škol na trhu práce nesvědčí

Všeobecně rozšířená informace je, že absolventi středních i vysokých škol jen těžko hledají zajímavou práci. Hlavním faktorem toho, že jsou absolventi na trhu práce velmi opomíněni, je jejich většinou krátký nebo žádná praxe v oboru. 

Většina firem hledá mladé a kreativní s uspokojivým vzděláním a několikaletou praxí. Jistě cítíte, že je to u zaměstnavatelů trochu utopie, ale ne všechny společnosti jsou stejné. Firmy, které sázejí na vlastní práce praha výchovu a vzdělávání nových zaměstnanců již pochopily, že se jedná o nejlepší cestu ke kvalifikovaným a loajálním pracovníkům. Vzdělávání v rámci firmy je totiž dlouhodobě více vyhledávaným firemním benefitem, práce české budějovice než jsou třeba stravenky, či firemní notebook. Lidé se chtějí vzdělávat ve svém oboru a pokud jim to zaměstnavatel neumožní, většinou mají pocit, že v současné práci zakrňují a nerozvíjí se, následuje odchod ke konkurenci, který tyto možnosti nabízí. 

Firem, které si vychovávají a vzdělávají svoje zaměstnance je zatím jen velice málo, proto je důležité, aby si absolvent svoje šance na trhu práce zvýšil vlastní aktivitou. Nejčastějším způsobem, jak toho dosáhnout jsou stáže. Na vysokých školách jsou stáže už i u nás celkem běžnou praxí. Je práce český krumlov to vlastně taková brigáda, kterou student absolvuje zadarmo v nějaké společnosti, se kterou škola domluvila spolupráci. I když je možná trochu demotivující pracovat zadarmo, většinou se jedná jen o pár hodin týdně. práce brno Odměnou za práci je posudek, praxe a hlavně nabírání zkušeností, které by se jinde získávaly velice těžko. Poslední dobou jsou velice oblíbené zahraniční stáže, které taktéž domlouvá škola. Zahraniční stáž je skvělý způsob jak se zlepšit v cizím jazyku a ještě se přiučit něco nového. Výhodou může být také nabídka práce po dokončení studia. 

Zaměstnavatelé vidí rádi aktivitu a jedna půlroční stáž může práce liberec být klidně ta věc, která vám zajistí vysněný job, o které byste si jinak, jako absolvent, mohli jenom nechat zdát. Myslete na to, že nabídka práce je omezená a uchazečů na každé místo jsou desítky až stovky, proč si tedy nevylepšit postavení tímto jednoduchým způsobem.