Základ kvalitní postele

Lamelové rošty jsou spolu s matracemi nejdůležitější součástí postele. Aby matrace maximálně sloužila Vašemu tělu, musí být uložena na kvalitní lamelové rošty. Lamelové rošty tvoří dřevěný rám a lamely, které jsou uloženy v pouzdrech. Počet lamel roštu se liší, optimální je 28 nebo 42 lamel. Pružné lamely dokáží reagovat na zatížení konkrétních ploch postele a účelně tak udržují tělo ve správné ortopedické poloze při spaní na zádech i na boku.

Aby Vám matrace maximálně sloužila, musíte ji umístit na vhodné lamelové rošty. Jinak se může stát, že nebudete mít užitek ani z jednoho. Pokud sebelepší matraci umístíte na pevnou desku nebo laťkové rošty, může se zdát tvrdá a nepohodlná. Rošt je důležitou spojnicí mezi matrací a postelí. Plného využití ortopedických vlastností matrace docílíte správnou podpěrou v podobě kvalitního roštu, který zároveň plní iodvětrávací funkci.

Pokud rošt nebude kopírovat křivky vašeho těla a nebude správně přizpůsobivý vůči vaši váze a tělesným proporcím, pak ani ta nejluxusnější matrace sama o sobě nemůže vytvořit základ pro zdravé a pohodlné spaní. Lamelové rošty jsou základem pohodlné postele, bez kterého ani ta nejlepší matrace neodvede správně svou funkci.

A jak vybrat vhodné lamelové rošty?

V první řadě je dobré si uvědomit, co od roštu požadujete. Čtete si v posteli, rádi v posteli relaxujete, máte pár kilo navíc nebo potřebujete vyřešit úložný prostor po postelí? Výběr lamelových roštů je široký a na trhu naleznete rošty pevné, manuálně polohovací, lamelové rošty umožňující přístup do úložného prostoru nebo motorový rošt.

Pokud v posteli trávíte jen dobu potřebnou pro spánek, budou Vám dostačovat kvalitní pevné lamelové rošty. Pokud si v posteli čtete, díváte se na televizi, relaxujete nebo Vás občas bolí nohy, je pro Vás vhodný manuálně polohovací rošt nebo motorový rošt, který Vám zpříjemní pobyt v posteli. Největší pohodlí v posteli Vám zaručí motorové rošty, které ovládáte zmáčknutím tlačítka na ovladači roštu bez toho, abyste museli z postele vstávat.

Pokud řešíte nedostatek místa v ložnici a chcete využít úložný prostor pod postelí, zaměřte se na rošty s přístupem do úložného prostoru. Lamelové rošty s přístupem do úložného prostoru jsou pevné (mají boční přístup do úložného prostoru), polohovací (mají přístup do úložného z nožní části roštu) nebo motorové, kdy rošt využíváte jako klasický motorový rošt a zároveň rošt umožňuje přístup do úložného prostoru.

V případě, že máte pár kilo navíc a rošty s nostností do 130kg vám nestačí, vybírejte z nabídky roštů s vyšší nosností. Lamelové rošty s vyšší nosností Vám umožní pohodlný spánek i při vyšším zatížení a dle typu roštu vydrží zátěž až do 180kg.

V naši nabídce naleznete širokou škálu lamelových roštů, aby si každý zákazník našel vhodný rošt podle vlastních potřeb. S prodejem roštů máme dlouholeté zkušenosti a pokud budete potřebovat s čímkoli poradit, jsme Vám plně k dispozici.