Lego 5

Pokud vaši ratolest už omrzely hračky, se kterými si dítě může vyhrát jednou, nebo dvakrát a později už jim hračka nepřinese nic nového tak zřejmě nevlastní stavebnici Lego, se kterou si užijí mnoho zábavy a neomrzí je dlouhé hodiny, dny, měsíce. Je to dáno především díky množství staveb které lze z Lega postavit. Obrovskou výhodou je především rozvoj dětské kreativity, což je velmi důležitá vlastnost pro další vývoj dítěte. Stavebnice zaujme snad každé dítě díky svému pestrobarevnému provedení. Už z toho důvodu si hračky oblíbí snad každé dítě na první pohled.

Vzhledem ke své bohaté historii, která započala již v roce 1932 má firma Lego mnoho zkušeností, které uplatňuje v současném prodeji. Stavebnice není nijak složitá, takže si s ní mohou hrát všechny děti od tří let.

Pokud někomu stavebnice přiroste k srdíčku tak moc, že se od ní jen stěží odpoutává může si leckdy i díky takovéto hračce vybírat budoucí zaměstnání, které s Legem nějak souvisí. Dříve stavebnice byly prodávány s určitým počtem různých dílků, které do sebe zapadaly a neměly přesně určující motiv. V současnosti je Lego prodáváno s přesným tématem, to ale neznamená, že z této stavebnice nelze postavit nic jiného.

Mezi nejprodávanější témata patří hlavně motivy hasičských, nebo policejních stanic. Vyjímkou nejsou ale ani témata spojená se seriálovými nebo filmovými postavičkami. Holčičky si zase mohou vyhrát s Barbie Legem, nebo se stavebnicí s jinými motivy, které ji zaujmou.

Hračka si díky své popularitě a hlavně celosvětové oblíbenosti právem zasloužila ocenění „Hračka století“, jež jí bylo uděleno v roce 2000. Lego navíc ovládlo trh díky svému kvalitnímu zpracování a hlavně díky kvalitnímu materiálu. Výhodou je i zapadávání všech dílků z lega do sebe.

Mnozí si pod pojmem Lego ovšem ihned vybaví jen stavebnici, což je chyba. Lego je dánská firma, jež vyrábí mnohem více produktů. Mimo stavebnici má na svědomí ještě řadu společenských her, ale i nejrůznější pomůcky do školy jako je školní aktovka, nebo i sešity s motivy stavebnice Lego, určeny pro menší děti.

Fonetip s.r.o.

www.mrakyhraček.cz