Chirurgická ocel hraje ve světě šperků prim!

Šperky z chirurgické oceli v současné době stoupají na žebříčcích popularity. Důvodů k tomu je hned několik. Šperky z tohoto materiálu totiž zaujmou svým designem, jsou velice odolné ale hlavně – jejich cena je v porovnání se šperky z drahých kovů podstatně nižší. Možná jejich kouzlu podlehnete i vy. Co vše je možné mít a proč vsadit právě na šperky z chirurgické oceli?

Chirurgická ocel jako ideální materiál
Chirurgická ocel byla dlouho využívána pouze k výrobě speciálních lékařských nástrojů. Dnes je tomu ale jinak. Chirurgická ocel je totiž tvrdá a současně tvárná, je lehká a velmi odolná – to jsou hlavní důvody, proč si chirurgickou ocel oblíbili právě výrobci šperků. Mohou z ní totiž poměrně snadno vyrobit šperky různých designů. Výhodu má chirurgická ocel ještě jednu – nevyvolává žádné alergické reakce, takže šperky z chirurgické oceli může nosit každý. Výhodou šperků z tohoto materiálu potom je, že nevyžadují téměř žádnou údržbu – stačí je otřít hadříkem.

Při výběru si dejte pozor!
Chirurgických šperků existuje celá řada. Možné je mít ocelové náhrdelníky, prsteny (dokonce i snubní a zásnubní), řetízky, ocelové náramky, náušnice, brože a mnoho dalšího a to v různých designech. Vybírat můžete ocelové šperky decentní, s velkými kameny, určené pro plesové příležitosti ale i extravagantní kousky. To už záleží jen na vás. Při výběrů šperků si ovšem dejte dobrý pozor. Šperky z oceli musí mít označení 316L – podle toho poznáte, že se jedná o skutečně kvalitní materiál.

Jaké šperky vybrat?
V tomto směru existuje jen jedna rada: ocelové šperky vybírejte v souladu s vaším vkusem a stylem. Vyplatí se vám také, pokud vsadíte na šperky od známých výrobců. Mezi nejlepší výrobce ocelových šperků patří například značky Morellato, Miss Sixty, Inori nebo Brilliant Line. To, jakou značku zvolíte, ale záleží už jen na vás.