Umělý kámen stavební materiál nejen do interiérů

Mezi moderní estetické stavebniny patří zcela jistě umělý a přírodní kámen. Svou strukturou výrazně oživí nejen interiér Vašeho domu nebo bytu, ale také je čím dál častěji používán na zateplené fasády domů.

Umělý kámen je díky své ceně a vzhledu více preferovaný než přírodní, který je o poznání dražší a těžší. Při zateplení fasád s konečnou úpravou z umělého kamene musí být stavební materiál správně nakonfigurován pro dokonalou soudržnost. Vzhledem ke své váze je nutno použít speciální stavebniny, které jsou určeny pro daný typ zateplované konstrukce. Umělý kámen je dodáván v plošných a rohových obkladech. Mezi jeho přednosti patří barevná stálost a dlouhá životnost. Umělý kámen patří mezi stavební materiál, který nevyžaduje žádnou péči. Vzhledem ke své bohaté barevné škále výrobků uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Výrobky je možné řezat rozbrušovacími kotouči, které jsou určeny na řezání kamene a kameniny, nebo diamantovými kotouči. V případě potřeby je možné provést dotvarování bočních stran výrobků bruskou pomocí boční stěny kotouče.

Pro prevenci ztráty barvy umělého kamene a vzniku výkvětů na povrchu obkladů vystavených povětrnostním vlivům lze provést hydrofobizaci. Doporučujeme na ni použít stavební materiál s označením AQUAFIN IB2.