Evropané chtějí letos v létě do luxusních hotelů

Většina Evropanů chce svou letní dovolenou strávit  ve 4 nebo 5-ti hvězdičkovém hotelu. To vyplývá z průzkumu, který na svých webových stránkách (ve 14  evropských zemích) provedla společnost Zoover, recenze  z cest. Více než 30% z celkového počtu respondentů uvedlo, že chtějí  svou dovolenou strávit v luxusním nebo all-inclusive hotelu. I apartmány, které jsou se svými vice než 14% hlasů na druhém místě, se stále těší velké oblibě.

Hotely prokázaly, že jsou stale velmi oblíbeným letním ubytováním, přičemž 1,2 a 3 hvězdičkové hotely se zařadily až na třetí místo tabulky. Prvních pět nejoblíbenějších ubytování  ještě uzavírají  kempy (stan, karavan) na čtvrtém a pronájem prázdninového domu na pátém místě. Zdá se, že luxusní styl kempování, jako jsou vigvamy či glampingy, si mezi cestovately stále nenašlo své místo.

Typ Ubytování top 10 %
1. Hotel 4,5 hvězd 30,5
2. Apartmán 14,6
3. Hotel 1,2,3 hvězdy 11,7
4. Kemp (stan, karavan) 10,4
5. Prázdninový dům 8,2
6. Bed & Breakfast 6,7
7. Prázdninový park 5,8
8. Kemp (luxusní stan,   domek) 4,6
9. Výletní loď 4,6
10. Horská chata 3,1

 

Rozdíly v Evropě:  Češi si vybírají 4-5ti hvězdičkové hotely

Toto  léto se 4-5ti hvězdičkové hotely stávají pro české cestovatele  oblíbeným ubytováním (32%), na druhé místo se potom dostává ubytování v apartmánech (21%). Tyto hotely preferují  i naši němečtí (36%)  a rakouští (41%)  sousedé. Maďařští cestovatelé dávají spíše přednost ubytování v apartmánech (37%), kterým dali své prvenství, zatímco 4-5-ti hvězdičkové hotely se u nich dostávají spolu  s 1,2 a 3 hvězdičkovými hotely až na třetí místo.

Méně časté stravování mimo ubytování: žádanější  jsou all-inclusive  a  apartmány s možností vlastního vaření

Za účelem ušetření peněz a snižování nákladů se zdají být výše zmíněné způsoby stravování  hitem letních dovolených v roce 2013. To se samozřejmě také odráží ve výběru ubytování. Přítomnost kuchyňky  pro přípravu vlastních pokrmů je v ubytováních, jako jsou  apartmány,pro mnoho lidí důležitou podmínkou. Výběr all-inclusive programů je takto oblíbený ze stejných důvodů: dopředu víte, kolik za jídlo a pití utratíte peněz.

O Zooveru

Zoover je největší  nezávislou webovou stránkou v Beneluxu, poskytující recenze cestovatelů ze svých dovolených.  Webové stránky má v dalších 25 zemích světa. Se svými 180 miliony návštěvníky ročně se  Zoover pro mnoho lidí stává startovacím  bodem pro naplánování úspěšné dovolené nebo výletu. Cestovatelé  sami píší recenze o různých aspektech ubytování, destinací a tipů na výlet. V Nizozemí  Zoover  provozuje také www.VakantieReisWijzer.nl, Weeronline.nl a MeteoVista.nl.  Webové stránky Zoover obsahuje  více než 2,3 miliónu recenzí, s více než 365,000 ubytování, a to ve více než 43,000 destinacích po celém světě.