Gelové nehty, gel lak nebo šelak?

Toužíte po trvanlivých barevných nehtech? Skvělou volbou pro vás mohou být gelové nehty, které jsou uzpůsobené pro dlouhodobé nošení. Existuje několik typů gelové manikúry.

Gelové nehty

Gelové nehty jsou dlouhodobě na vzestupu v oblíbenosti po celém světě. Jsou pružnější a odolnější, než běžněji používané akrylové nehty, nežloutnou, nepraskají a jsou používány podobným způsobem. Na nehet se připevní nehtový tip pomocí lepidla a na ten se nanese nehtový UV gel, který se musí nechat vytvrdnout pomocí UV lampy. Gelové nehty mají širokou barevnou škálu s dobrou trvanlivostí, v případě změny barvy se ale musí starý gel odstranit.

Gel lak

Gel lak je speciálně vyvinutý gel na nehty, který jim propůjčuje stejnou trvanlivost a barevnost, jako samotné gelové nehty. Vaše nehty se obrousí a natřou speciálním základním nátěrem, který se pomocí UV lampy nechá ztvrdnout po dobu 1 – 3 minut, a následně se může aplikovat gel lak ve zvolené barvě. Opět nechat vytvrdit pod UV lampou a je hotovo. Výsledná manikúra disponuje extrémní odolností s dlouhotrvajícím efektem – až čtyři týdny bez potřeby obnovy.

Šelak

Šelak byl poprvé použit v roce 2010 u Creative Nail Designs. Kombinuje jednoduchost tradičních laků a dlouhou trvanlivost gel laku. Stejně jako gel lak je potřeba šelak tvrdit pomocí UV lampy, ale pouze po dobu několika sekund. Odstraňování je také jednoduché, stačí namočit do 99% acetonu.